Expoziție România la Jocurile Olimpice

Imagini

Informații

Data: 10 - 26 Aprilie 2022
Locul:Timişoara, Iulius Town

Descriere

Între 10-26 aprilie vă invităm să vă delectați cu o panoramă emoționantă despre participarea României la Jocurile Olimpice, în cadrul unei expoziții itinerante în această primăvară, cu găzduire la Iulius Town Timișoara!
• Veți descoperi costume de competiție, medalii, cununi cu lauri și echipamente de antrenament ale marilor campioni pe care România i-a avut în arena olimpică – Ancuța Bodnar, Maria Olaru, Lavinia Miloșovici, Loredana Dinu, Gabriela Szabo, Larisa Iordache, Marian Oprea, Iolanda Balaș, Monica Roșu și mulți alți sprotivi de legendă vor fi expuse în premieră la Iulius Town, în perioada 10-26 aprilie!
• Expoziția, ajunsă la ediția a II-a, prezintă zeci de obiecte de memorabilia, cu autografele sportivilor, imagini și articole de arhivă care ilustrează istoria sporturilor olimpice din România.
• Vor fi multe alte exponate sportive fascinante și unice din perioada anilor 1930-2021 și echipamente de antrenament semnate de megastaruri ale sportului românesc.
• Accesul la expoziție este gratuit.
Va fi prezentată o scurtă radiografie a sportului românesc și a rezultatelor noastre de la Jocurile Olimpice, Campionatele Europene și Mondiale din toate timpurile prezentată prin sute de obiecte de colecție, printre care medalii și cununi cu lauri autentice, echipamente ale sportivilor, imagini și articole de arhivă urmează să fie descoperite, precum și exponate care spun povestea a peste 15 sporturi olimpice și a marilor campioni ai țării noastre.
• Locație: etaj Iulius Mall, zona Intersport.
Vizitatori de toate vârstele vor avea marea ocazie de a descoperi un regal expozițional care relatează perioade iconice din istoria a peste sporturilor olimpice practicate în România, dar și alte probe de competiție. Acestea cuprind: gimnastică artistică, atletism, canotaj și kaiac-canoe, lupte libere și greco-romane, călărie, tenis, scrimă, rugby, înot și polo, bob, skeleton, volei, ciclism, fotbal, judo, box și tir.
Printre cele mai interesante exponate se numără costume oficiale de participare la Jocurile Olimpice, medalii și recuzită de antrenament ale campionilor Marian Oprea, Larisa Iordache, Marius Urzică, Ionela Târlea, Alina Dumitru, Ancuța Bodnar, Maria Olaru, Lavinia Miloșovici, Loredana Dinu, Monica Roşu, Nicoleta Grasu, Gheorghe Berceanu, Ion Țiriac, Laura Ilie, Maricica Puica și mulți alții. Vor fi prezente în expoziție impresionantele echipamente oficiale de competiții la campionate și olimpiade de bob, sanie, skeleton, kaiac și canoe, scrimă, tir, hockei pe gheață, călărie, lupte, atletism, patinaj de viteză ș.a.m.d.
Selecția de obiecte de colecție mai cuprinde obiecte vechi din competițiile din perioada interbelică și anii ’50-’70 și exponate de memorabilia cu autografele în original ale medaliaților la competiții.
Un proiect inițiat și organizat ca design expozițional de: Asociația ESCU
Găzduit și sponsorizat de: Iulius Town Timișoara.
În parteneriat cu: Muzeul Sportului
- Expoziția are în acest an o versiune extinsă, itinerantă, prin găzduirea acesteia în perioada 25 martie-10 mai de către Iulius Mall Cluj-Napoca, Iulius Town Timișoara și Iulius Mall Suceava.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?