Artă europeană

Imagini

Informații

Data: zilnic

Descriere

În cele 6 săli ale Galeriei de Artă Europeană sunt expuse cronologic, lucrări din secolele XV-XVIII, creaţii ale unor artişti cunoscuţi sau anonimi, care ilustrează determinantele stilistice ale epocilor (Renaştere, manierism, baroc, rococo) şi ale şcolilor italiene, germane şi austriece, flamande şi olandeze. Cele mai preţioase picturi din galerie se află în sala dedicată artei italiene din secolele XV-XVI (Renaştere şi Manierism): două panouri pe lemn de cireş cu Sfântul Ieronim în deşert şi Sfântul Francisc primind stigmatele , din a doua jumătate a secolului XV, considerate aripile laterale ale unui panou central, probabil o Sfântă Fecioară. Influenţa marilor artişti ai Renaşterii (Leonardo, Perugino, Rafael, Michelangelo, Giorgione şi Tiţian) este prezentă în lucrările Madona cu garoafa, Madona cu papagal şi Sfânta Familie cu sfântul Ioan Botezătorul copil.

Aparţinînd sferei picturii austriece din secolul XVIII, Portretul de bărbat, semnat de Christian Seybold şi David cu capul lui Goliat de Johannes Kupetzky reprezintă repere ale colecției de artă europeană, alături de cele două compoziţii cu peisaje executate de Michael Wutky (?, 1738 – Viena, 1823), elevul lui Martin van Meytens şi membru al Academiei din Viena din anul 1770.

Din școala flamandă a secolului XVII, în expoziţie sunt prezentate o compoziţie cu Turnul Babel al unui artist anonim din Anvers, Portretul de copil de Frans Pourbus cel Tînăr, naturi statice de Jan Fyt, Jacob van de Kerckhoven şi Jacob Rootius, scene de gen ale unor artişti anonimi. Şcoala olandeză este reprezentată de Portretul de bărbat cu beretă executat de un artist anonim din secolele XVII-XVIII în maniera lui Rembrandt, compoziţia cu Tabără militară atribuită lui Philips Wouwerman (1620-1668), peisaje şi scene de gen.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?