Expoziție Muzicontainer #2 - Mișcarea punk a anilor '90 în Timișoara

Imagini

Informații

Data: 5 - 26 Iulie 2024

Descriere

Cea de-a doua expoziție Muzicontainer își îndreaptă atenția spre mișcarea punk ce se coagula la începutul anilor 90, când spiritul revoluționar se inocula în mentalul colectiv al tinerilor și le definea mijloacele de expresie. Cultura alternativă pe care o puteau accesa și spiritul liber care izbucnea necondiționat au dus la apariția unor trupe de profil cu un puternic mesaj social, dar și de festivaluri ce atrăgeau magnetic mii de participanți în jurul unor credințe comune.
Festivalul Underground a fost unul dintre evenimentele marcante ale vremurilor, iar micro-expoziția pe care o pregătim în jurul lui are scopul de a colecta materiale diverse din organizarea și promovarea acestuia, dar și de a aduce în același loc bucăți muzicale cu valoare istorică pentru curentul punk, ce încă trăiește în mulți melomani ai orașului.
Deschiderea expoziției are loc vineri, 5 iulie, de la ora 18.00, și va fi urmată de un concert Haos și un dj set Andrei Racolta. Ulterior ea rămâne deschisă până pe 26.07 cu posibilitate de vizitare în intervalul miercuri-sâmbătă, între orele 18.00-21.00. Participarea este gratuită.

Muzicontainer este un eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?