Spectacolul "Amazoanele" - Școala de balet Rodica Murgu

Imagini

Informații

Data: 13 Iunie 2023, 19:00 Marți

Descriere

Școala de Balet „Rodica Murgu” și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) vă invită marți, 13 iunie, de la ora 19:00, la spectacolul cu copii pentru copii „Amazoanele”, care va fi pus în scenă la Teatrul Național din Timișoara.
Despre ce este vorba in spectacol?

În pădurea în care se află statuia zeului iubirii, Eros, licuricii, liadele, libelulele și nimfele dansează împreună. Dansul lor este întrerupt de sosirea păstorului Aminta, care cere zeului să-i ofere o iubire. Cu toate acestea, ruga lui este întreruptă de sosirea amazoanelor, care slujesc zeița vânătorii, Diana, și își bat joc de Eros. Sylvia, conducătoarea amazoanelor, descoperă prezența păstorului și îl omoară atunci când acesta se pune în fața statuii zeului pentru a o proteja.

Eros îl însarcinază pe Cupidon să tragă cu arcul, iar săgeata atinge pe Sylvia. Amazoanele pleacă, iar Orion, un vânător care o dorește pe Sylvia, profită de momentul în care ea se îndrăgostește de păstor și o răpește. Țăranii jelesc moartea păstorului, dar Cupidon, mascat și trimis de Eros, îl învie și îi dezvăluie răpirea Sylviei. Păstorul pleacă în căutarea ei.

Sylvia este dusă într-o peșteră, unde vânătorul încearcă să o seducă cu bijuterii și daruri. Sylvia se prefăce că acceptă și, oferindu-i să bea, reușește să recupereze săgeata și îl cheamă în ajutor pe Eros. Eros vine și o duce pe Sylvia spre templul Dianei. În fața templului, are loc un ritual în care păstorul și Sylvia se reîntâlnesc. Vânătorul furios apare și se luptă cu păstorul, dar zeița Diana, supărată, îl omoară și împiedică unirea păstorului cu Sylvia. Sylvia refuză să mai fie amazoană, iar Eros îi reamintește Dianei că și ea a iubit odată un păstor. Impresionată, Diana le acordă binecuvântarea lor.

Muzica (înregistrată): Léo Delibes
Scenariu și coregrafie: Rodica Murgu și Ilie Filip
Scenografia: Geta Medinschi (TNTm)

Evenimentul va fi în intervalul orar 19:00 și 21:00.

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?