Pedalare antipoluare
Imagini
Informații
Descriere
Timișoara este tot mai poluată.
Iar ce fac autoritățile? Lărgesc șoselele pentru traficul mașinilor, sugrumă copacii, nu iau în considerare transportul alternativ și cedarea carosabilului pentru pietoni, transportul public și utilizatori ai altor vehicule nemotorizate. Respirăm acum șantierele pentru mașinile de mâine.
Pe lângă asta, ignoră cifrele oficiale, care spun asta:
- la începutul anului 2019, valorile limită ale particulelor în suspensie PM10 au fost depășite atât la stația TM1 situată pe Calea Șagului, la stația TM2 situată în incinta Liceului Carmen Sylva cât și la stația TM5 situată pe Calea Aradului.
Cu toate acestea, Primăria Municipiului Timișoara nu a dat curs solicitărilor venite din partea Instituției Pentru Protecția Mediului Timiș.
Așa că ia-ți o mască cu tine și hai la Pedalare Antipoluare!
Este nevoie să tragem un semnal de alarmă față de una din sursele care contribuie masiv la aerul poluat: mașina!
Convingeți-i și pe apropiați de urmările grave pe care le vor avea de suportat asupra sănătății lor și a celor din jur dacă nu acceptă renunțarea la folosirea mașinii în exces: bronșite acute și cronice, crize de astm, boli cardiovasculare, alergii la polen și cancere pulmonare și ale căilor respratorii.
Aveți grijă de mediul înconjurător și de oamenii de lângă voi.
Alegeți bicicleta. Alegeți sănătatea voastră și a planetei.
Ne vedem vineri, 25 octombrie, ora 18:30!
--> Masa Critică este un marș în masă cu bicicletele sau alte mijloace de deplasare nemotorizate, care are loc în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob.
Masa Critică nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.
Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului.
Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul:
Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din trafic!