FASHION FORWARD

Imagini

Informații

Data: 3 - 16 Iunie 2024
Locul:Timişoara, Iulius Town

Descriere

FASHION FORWARD
Expoziție de design vestimentar
Viziunea curatorială a expoziției propune o selecție de tineri designeri cu potențial creativ remarcabil, cu multiple proiecte, participări, premii, aceștia fiind studenți, masteranzi și absolvenți ai specializării Modă-Design Vestimentar / MDVTM din cadrul Facultății de Arte si Design - Universitatea de Vest din Timișoara.
Proiectele selectate abordează atât direcții conceptuale complexe cât și tendințe estetice diverse, în acord cu specificul modei contemporane, incluzivă, plurivalentă, universală. Printre subiectele abordate în cadrul proiectelor regăsim preocuparea pentru metode sustenabile de creație, etica producției în moda contemporană, soluții creative împotriva consumerismului excesiv, reflexia socio-culturală prin intermediul modei, relația cu natura, aspecte legate de identitate.
Câteva din proiectele expuse fac parte din creațiile finaliste la competiția Romanian Creative Week - Freudenberg 2024, acestea utilizând metode de upcycling și folosind creativ furnituri și inserții 100% sustenabile produse de compania internațională Freudenberg. Celelalte proiecte sunt parte din colecțiile de absolvire ale ciclurile licență sau masterat din cei mai recenți ani, fiind dintre proiectele de design cu cel mai mare impact post-lansare, determinând multiple participări la evenimente de profil, colaborări pentru editoriale, expoziții, competiții naționale și internaționale.
Expun:
Andrada Negru
Erin Gregor
Emma Năstase
Evelina Tănasie
Florin Breje
Georgiana Panescu
Mario Birdean
Mihaela Vișovan
Raul Pașcalău
Victoria Rusu
Organizatori: Cristina Lazăr, Sandra Chira, Eugenia Riemschneider, Andreea Pleșa
Coordonatori proiecte de design: conf.univ.dr.Andreea Palade Flondor, lect.asoc.dr Corina Mutu, lect.univ.dr. Cristina Lazăr, lect.univ.dr. Sandra Chira

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?