ÎNSCRIERI la ATELIERE EDUCATIVE - balet, teatru, confecționare măști

Imagini

Informații

Data: 1 - 15 Iunie 2023

Descriere

Au început înscrierile pentru atelierele educaționale din Brașov!
Din 1 iunie până în 15 iunie vă puteți înscrie la cele trei ateliere educaționale !
Brașovul este cel de-al treilea oraș în care se desfășoară Proiectul ,,Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat”. Atelierele educaționale, vernisajul expoziției foto-documentare și cele două spectacole, unul de teatru și unul de balet vor avea loc la Centrul Cultural Reduta în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023.
Începând cu data de 1 iunie 2023 vă puteți înscrie la cele trei ateliere educaționale, la adresa de email: centrulculturalredutabv@gmail.com.
SUNT DISPONIBILE 15 locuri/atelier.
Atelierele se vor desfășura în 1 iulie, de la ora 10.00:


1 iulie 2023
ora 10.00 – Atelier educațional etnografic „Măștile de odinioară” susținut de Sebastian Paic de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca.
Sunt așteptați să se înscrie copiii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani.
ora 10.00 – Atelier educațional de teatru „Theatralische Ausdrücke” susținut de Robert Bogdanov – Schein de la Teatrul German de Stat Timișoara.
Sunt așteptați să se înscrie copiii cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani.
ora 10.00 – Atelier educațional de balet „În pași de dans” susținut de prof. coregraf Anca Iuga și corepetitor Cătălin Iosub de la Centrul Cultural Reduta
Sunt așteptați să se înscrie copiii cu vârsta cuprinsă între 6-8 ani.
Ce vor învăța la ateliere?
- Atelier educațional etnografic „Măștile de odinioară”
Măștile tradiționale fac parte din inventarul a numeroase obiceiuri fie din ciclul vieții, fie din cel anual. Acestea închipuie ființe din mitologia populară, înfățișând strămoși (moși și babe), animale fantastice (brezaia, cerbul, capra, ursul și altele) sau personaje diabolice ori grotești. Funcționalitatea acestora comprimă aspecte rituale (magice) și ludice (amuzante, legate de joacă).
Atelierul de măști este interactiv, participanții putând să lucreze după modele arhaice din diferite zone etnografice, prezentate și explicate.
Materialele și tehnicile folosite sunt similare celor tradiționale: postav, pănură, blană, fire de lână și alte fire colorate, mărgele și altele. Părțile componente ale măștilor vor fi realizate manual și apoi asamblate prin coasere, creativitatea cursanților fiind încurajată.

- Atelier educațional de balet „În pași de dans”
Baletul este dansul clasic care implică antrenament intens și înaltă tehnică și include mișcări precum plie, releve, piruete, salturi și cele șase poziții principale ale brațelor și picioarelor, iar aceste mișcări sunt combinate pentru a crea o poveste, o atmosferă sau o emoție.
La atelierul educațional de balet, copiii vor fi inițiați în primele mișcări de dans cu ajutorul unor exerciții de încălzire la sol și al unor exerciții de postură și tehnică pentru începători în mijlocul sălii. Pentru acest lucru va fi nevoie ca participanții la atelierul de balet să fie echipați corespunzător în haine comode.

- Atelier educațional de teatru „Theatralische Ausdrücke”
Prezența scenică are sute de definiții în toate culturile lumii și se poate înfățișa în și mai multe feluri. Dar care sunt elementele comune ce sunt relevante și pentru performerul de astazi?
În acest atelier de expresie corporală și vocală se vor explora elemente de teatru, dans și muzică internaționale.
Atelierul educațional de teatru este deschis pentru participanții de orice vârstă și pregătire, cu un deosebit interes pentru artele performative. Se recomandă îmbrăcăminte lejeră, ce nu impiedică mișcarea.
„Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat” este un demers cultural care își propune promovarea reciprocă a unor valori culturale comune din Cluj-Napoca, Timișoara și Brasov, prin cercetarea și documentarea istoricului și specificului redutelor culturale din trei centre urbane din Transilvania și Banat, valorificarea în forma unei expoziții foto-documentare a istoricului și specificului redutelor culturale din Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, precum și conceperea și prezentarea publică a unui program cultural și artistic specific celor trei redute culturale din Transilvania și Banat. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în etapa I/2023, implementat de către Centrul Cultural Reduta Brașov.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?