Alternosfera | TRANSILVANIA RHYTHM

Imagini

Informații

Data: 13 Octombrie 2023, 20:00 Vineri

Descriere

Alternosfera / Rockstadt / 13 octombrie
TRANSILVANIA RHYTHM
Maraton muzical 13 octombrie - 30 octombrie
Rockstadt
"Muzica aduna comunitatea"
Scopul proiectului cultural "Transilvania Rhythm" este de a promova diversitatea culturală prin intermediul muzicii și de a aduce împreună comunitatea din Brașov și din împrejurimi, precum și turiști și vizitatori din alte părți ale țării sau din străinătate.
Proiectul este pentru toti iubitorii de muzică de toate vârstele, care caută experiențe culturale variate prin genurile muzicale care variază de la pop la rock, de la muzică electronică la muzică lăutărească, dar și muzică clasică sau jazz/blues, Hip Hop sau Afro.
Activitățile principale ale proiectului constau în organizarea a 25 de concerte, 32 de nume importante in scena muzicala în două săli de concerte diferite, Kruhnen Musik Halle și Rockstadt Musik Halle, timp de 13 zile, cu un program care variază zilnic și include 13 genuri muzicale diferite. Astfel, publicul va avea oportunitatea de a experimenta și descoperi diverse stiluri muzicale.
Bilete: 70 Lei disponibile online https://www.iabilet.ro/bilete-brasov-concert.../

si la locatie
Open door: 18:00
Concert: 20:00
Accesul persoanelor sub 16 ani este STRICT INTERZIS
Prezentarea actului de identitate în orginial este o condiție obligatorie.
ALTERNOSFERA
Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar 3 persoane din formula iniţială: Marcel, Marin şi Dumitru.
În primii ani formaţia îşi caută tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistreaza primele demo-uri.
Primul album, "Oraşul 511" a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Albumul include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.
Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică". Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, iar in toamna lui 2008 lansează EP-ul "Flori din groapa Marianelor".
Albumul „Virgula”, lansat in 2012, reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” şi „14”.
Chintesenţa tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul ePIsodia este inseparabil de Alternosfera şi universul său: publicul.
Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlu pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte şi episoadele discrete de şirul continuu al vieţii.
„Aruncă-mi”, „Două Eve”, „Mută”, sunt piese ce au fost difuzate în heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare în România al acestui album s-a încheiat printr-un concert-eveniment la București, în Turbohalle, unde Alternosfera a cântat în fața a peste 2 000 de fani.
Al doilea album ce face parte din tripticul ePIsodia este “Epizodia”. Albumul a fost lansat în 2013, în Ziua Internațională Pi (π), respectiv luna 3, ziua 14 (14 martie). Turneul de lansare al albumului a cuprins concerte în 12 orașe din România, încheindu-se cu primul concert al trupei la Arenele Romane, la care au participat peste 3.000 de oameni, Alternosfera fiind prima trupă de rock alternative românească care a strâns un număr atât de mare de spectatori la un concert propriu.
În octombrie 2015, trupa lansează la Arenele Romane un nou album – “Haosoleum”, care închide astfel tripticul ePIsodia. Din acest album fac parte single-urile “Haosoleum”, “Cad fulgi”, “Dialog K” etc.
“Arhitectul din Babel” este cel de-al șaselea album al trupei. A fost lansat în 2019 printr-un show de proporții la Arenele Romane din București și cuprinde piesele "Lucis", "Fântânile", “Amanet” etc.
În toamna lui 2022, Alternosfera lansează THEATROLL | CORBUL TROIAN, o serie de concerte în cele mai frumoase săli de teatru, operă și filarmonică din România și Republica Moldova. Turneul a debutat la finalul lunii septembrie 2022 prin două evenimente de anvergură la Opera Națională Română din București, apoi au urmat concerte la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Opera Națională Timișoara, Sala Thalia din Sibiu și Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov dar și un concert impresionant la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din Chișinău. În cadrul evenimentelor Theatroll sunt prezentate piese din discografia trupei, reinterpretate și cântate alături de orchestră.
În noiembrie 2022, Alternosfera lansează “BONJOUR MADAME”, primul single de pe viitorul album al trupei, programat a fi lansat în toamna 2023.
Pe 24 februarie 2023, la un an după invazia rusă asupra Ucrainei, formația lansează un nou single, “IMNURI DE RĂZBOI”. Mesajul piesei este foarte direct: STOP INVASION. NO WAR.
Turneul național “IMNURI DE RĂZBOI” a cuprins 16 concerte în 15 orașe din România și se va încheia cu un show de proporții la Chișinău, pe Arena de Fotbal pe Plajă, Parcul “La Izvor”, în 10 iunie.
Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând până în prezent 6 albume și un EP.
Alternosfera înseamnă:
Marcel Bostan – voce, clape
Marin Nicoara – chitara
Sergiu Aladin – chitara
Dumitru Costin – bass
Nick Russu – tobe
Links:

www.alternosfera.com
www.youtube.com/alternosferaofficial
http://instagram.com/alternosfera
https://www.facebook.com/Alternosfera
https://music.apple.com/us/artist/alternosfera/1020614844
https://open.spotify.com/artist/2Bfpg6VC7SNEQKez2uXyuP

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?