Drumeție de la Curciu la Șmig

Imagini

Informații

Data: 9 Iunie 2024, 09:30 Duminică
Locul: Mediaş, România

Descriere

Dragi drumeti,
Duminică, 9 iunie, facem o drumeție între două biserici fortificate.
Începem cu biserica fortificată din Curciu, unde participăm la un tur ghidat și ne minunăm de picturile în stilul gotic internațional. Apoi urcăm pe dealuri, de unde aveam parte de priveliști de 360 grade și o luăm spre satul vecin, Șmig, unde coborâm ca să vizităm biserica și alte picturi murale, mai puțin cunoscute și mai vechi.
Plecarea se face din Mediaș, cu microbuzul. Întorcerea, tot cu microbuzul.
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
ora 9:30, vizavi de Sinagoga Mediaș (Str Kogălniceanu nr 43)
Există 12 locuri de parcare.
INFORMAȚII TRASEU
Dificultate traseu: ușor;
Distanță: 6 km
Diferență de altitudine: 200 m;
Durata totală a drumeției: aproximativ 6 ore
Vârsta minimă recomandată pentru participarea copiilor: 8 ani
ECHIPAMENT NECESAR
Bocanci de drumeție;
Sticlă cu apă;
Gustări.
Opțional: bețe de trekking
COSTURI
Preț early bird (disponibil până pe 7 iunie, inclusiv): 120 lei/persoană. Include ghidaj, intrări biserici, transport Mediaș – Curciu și înapoi.
Preț: 140 lei/persoană (disponibil în zilele de -9 iunie). Include ghidaj, intrări biserici, transport Mediaș – Curciu și înapoi.
Copiii până la vârsta de 14 ani beneficiază de acces gratuit.
Numărul locurilor disponibile este limitat la 16 de persoane.
GHID
Ioana Pătrășcoiu
Contact: 0729 050 636
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

 

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?