Filmul "Mergem în Germania"

Imagini

Informații

Data: 30 Iulie 2023, 21:00 Duminică

Descriere

În intervalul 30 iulie – 6 august 2023, Asociația Bis (BIS Teatru) organizează o serie de acțiuni publice în cadrul încheierii oficiale a programului cultural multianul “Scrisori pentru bunicii noștri”, cofinanțat de AFCN (program implementat în intervalul septembrie 2021 – august 2023).
Prima acțiune este proiecția filmului MERGEM ÎN GERMANIA, regizat de Alexandru Radu, în prezența echipei proiectului.
Filmul documentează primele intervenții culturale ale echipei Bis Teatru în cămine de vârstnici din județul Sibiu, în cadrul unui proiect comunitar incipient, desfășurat în perioada aprilie – iulie a anului 2021.

O echipă de artiști independenți creează un spectacol pentru toate vârstele (pornind de la povestea Fraților Grimm MUZICANȚII DIN BREMEN) pentru a-l juca ulterior în căminele de vârstnici din Sibiu (cu precădere în zona rurală).
O echipă de filmare însoțește procesul de creație a spectacolului și de implementare a proiectului: de la repetițiile muzicale și primele întâlniri ale actorilor cu textul, la construirea spectacolului și turneul în azilele de vârstnici.
Filmul documentar “Mergem în Germania” care a avut premiera la CineGold Sibiu, în 3 octombrie 2021, dezvăluie acele preocupări comunitare incipiente care au stat la baza programului cultural multianul “Scrisori pentru bunicii noștri”, cofinanțat de AFCN.

“MERGEM ÎN GERMANIA”
un film de:
Alexandru Radu (regia, imaginea, montajul) &
Flora Pop (editarea de sunet, mixajul de sunet)
distribuția:
măgarul - Paul Bondane/ câinele - Dumitru Stegărescu/ pisica - Andrada Grosu/ pisica - Laura Luca/ cocoșul - Claudiu Fălămaș/ regizorul - Bogdan Sărătean/ sunetistul - Alexandru Ciubăr/ costumiera - Shama Leah.
textul și regia spectacolului “Muzicanții din Bremen”: Bogdan Sărătean
muzica originală: Charlie Fălămaș
măștile: Ioana Aida.

Duminică, 30 iulie, ora 21:00, Grădina Bis.
INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE (tel. 0773736830).

Începând cu toamna anului 2021, în cadrul programului cultural multianual SCRISORI PENTRU BUNICII NOȘTRI, un grup de 20 de adolescenți aflați în situații defavorizate de la SOS Satul Copiilor Cisnădie și de la Centru de Zi ACCES Dumbrăveni au întreținut o corespondență (pe bază de scrisori fizice scrise de mână) cu 20 de seniori de la Căminul de vârstnici din Sibiu de pe Strada George Coșbuc și de la Unitatea De Asistenţă Medico–Socială Sălişte.
Activitatea a fost coordonată de actorii Bis Teatru (Andrada Grosu și Claudiu Fălămaș), alături de psihoteraputul Bianca Babeș sub supravegherea personalului din cele patru unități implicate.
Corespondența dintre vârstnici și copii s-a derulat pe o perioadă de peste un an de zile, trecând prin cele patru anotimpuri. În vara anului 2022, copiii s-au întâlnit pe viu cu copiii cu care corespondau.
Inspirat de scrisorile scrise de vârstnici și de copii, regizorul Bogdan Sărătean a scris un text original. Scenariul este o transpunere liberă în cheie modernă a basmului “Uriașul care se iubea doar pe sine” scris de Oscar Wilde în anul 1888.
Scenariul rezultat a stat la baza spectacolului ANPOTIMPURI, care a avut două reprezentații unice, în 26 noiembrie 2022, la Teatrul Gong.
În prezent, pe același concept, cu experiența dobândită, echipa BIS implementează proiectul SCRISORI PENTRU BUNICII NOȘTRI, la Timișoara, în cadrul Programului cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, într-o dimensiune mai amplă și mai complexă.

SCRISORI PENTRU BUNICII NOȘTRI este un program cultural multianual cofinanțat de AFCN.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finațării.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?