Cea de-a 9-a ediție a festivalului Rocanotherworld a fost un real succes!

Imagini

Informații

Data: 1 - 14 Iulie 2024

Descriere

Într-un perfect echilibru: Rocanotherworld 2024

 

 Între 20 și 23 iunie 2024, la Iași a avut loc cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld. Reuniți de cele trei valori ale festivalului, #becurious, #bedifferent și #beforothers, cei peste 18.000 de participanți s-au bucurat de concerte, jocuri educative, activități recreative, dezbateri, instalații artistice și multe alte experiențe.

Line-up-ul Rocanotherworld 2024 s-a bucurat de iconica prezență a artistului Asaf Avidan pe scena principală, alături de: Alternosfera, Deliric x Silent Strike & Muse Quartet, COMA, ARGATU, om la lună, Robin and The Backstabbers, La Chica (FR), Frate Gheorghe (MD), Jurjak, Sarmalele Reci, Dora Gaitanovici, Paul Tihan & Andra Andriucă, Denorm (MD), RoadkillSoda, Dimitri’s Bats, Fără Zahăr, K not K, Eduard Draude.

The Dome Stage a prins viață alături de Rosario Internullo, Gala (UA), Emann, Andrei C, Danny The Menace, iar scena Silent Disco alături de Donisan, Amivers, Alien și Dubescu.

În cadrul Rocanotherworld 2024 au avut loc două dezbateri în Grădina Palas, moderate de Vlad Alui Gheorghe (polifonic.ro). Sâmbătă, pe 22 iunie a avut loc „Inovare vs. durabilitate”, ce i-a avut drept invitați pe Andra Andriucă, Eusebiu Tudoroiu, Mihai Mija și Patricia Butucel. Discuția „Mainstream vs. Nișă” a avut loc duminică, pe 22 iunie și a fost purtată de Bogdan Șerban, Cristina Oltean, Giorgiana Dumitru și Emil Munteanu.

Rocanotherworld este un festival pet friendly, iar în cadrul campaniei „Ai cumva o păturică?” au fost donate 508 kg de hrană pentru câini (umedă și uscată), 60 kg de hrană pentru pisici, saci de nisip, silicat pentru pisici, precum și produse pentru curățenie, pături, litiere și jucării.

Misiunea asumată începând cu anul 2021 de festival prietenos cu mediul a continuat și în acest an, întreaga organizare fiind realizată pe principii de prevenire, reutilizare, redesign și reciclare. Cu sprijinul Penny România, în cadrul festivalului a fost amplasat un container SGR, iar publicul a beneficiat de recuperarea garanției pentru fiecare ambalaj returnat. În vederea atingerii obiectivelor menționate, printre acțiunile întreprinse în cadrul festivalului s-au regăsit: colectarea separată a deșeurilor, eliminarea plasticului de unică folosință din zona de food and beverage și introducerea paharelor reutilizabile, personalizarea textilelor prin vopsire bio, eliminarea promovării clasice de tip OOH (bannere, panouri, afișe) și înlocuirea acestora cu panouri stradale digitale, utilizarea materialelor sustenabile în realizarea mobilierului și a signalisticii, folosirea energiei verzi și regenerabile pentru iluminatul ambiental.

Pentru a contribui la reducerea amprentei de carbon, s-a încurajat folosirea transportului alternativ (fiind montată o parcare cu suport de biciclete la intrarea în festival) și s-a prelungit programul transportului public, cu rute regulate spre și din oraș, asigurate cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și al Companiei de Transport Public Iași.

În cadrul festivalului a fost invitată echipa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, aceasta oferind servicii de informare tuturor persoanelor interesate, încurajând astfel un comportament responsabil și sigur în rândul persoanelor tinere și predispuse influenței de consum.


Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, organizat la Iași de Asociația Industrii Creative și Showberry, ce a luat naștere în 2016, în memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.


Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry

Partener principal: ING Bank România

Supporting partner: Digi România

Sponsori: Penny, Pepsi, Vitamin Aqua, Ness

Partener cultural: Institutul Francez Iași

Partener de promovare: WINK Public Multimedia, IPPU, Printco

Parteneri de siguranță: Iașisting, Serviciul Voluntar de Ambulanță

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Iași, Primăria Comunei Aroneanu

Parteneri de mobilitate: Bras, Compania de Transport Public Iași

Parteneri de ospitalitate: Soft & Grace, Smiley Camper, Pizza di Napo, Gramma


Parteneri media: Radio Guerilla, VivaFm, IQads, Carturesti, Happ.ro, Fashion Premium Magazine, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Suplimentul de Cultura, BZI.ro, RevistaGolan, CVLtaRtEs, Like5, Info Music, Ziarul de Iasi, Zile si Nopti, Iasi tv Life, Life.ro,


***

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.


Showberry este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015 dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.


Mai multe informații:

Facebook: https://www.facebook.com/rocanotherworld/

Instagram: @rocanotherworld

Website: www.rocanotherworld.com și https://asociatiaindustriicreative.com/rocanotherworld/

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?