Semimaraton Iași 2025

Imagini

Informații

Data: 27 Aprilie 2025, 08:30 Duminică
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:Semimaraton Iași 2025
Începutul evenimentului:27 Aprilie 2025, 08:30

Descriere

Cel mai mare eveniment de mișcare în aer liber din nord-estul țării, organizat de Rotary Club Iași Copou, Salvați Copiii Iași și Primăria Iași, te invită să-i fii alături la o nouă ediție. „Aleargă cu inima” și fă diferența! Fiecare kilometru alergat la Semimaraton Iași 2025 aduce un copil mai aproape de școală și de educație.
Împreună putem face o schimbare semnificativă, îndreptând traseul celor mici spre o viață mai bună.
Proiectul Semimaraton Iași sprijină două cauze:
• educație pentru copiii din medii defavorizate susținuți de Salvați Copiii Iași;
• burse de studiu pentru elevi din mediul rural, cu un coeficient de inteligență superior sprijiniți de Asociația ProRuralis Iași prin Rotary Club Iași Copou.


Traseul Semimaraton Iași este certificat din 2023 de Federația Română de Atletism și omologat de World Athletics și AIMS - Association of International Marathons and Distance Races, ceea ce înseamnă că rezultatele obținute pentru 21 km, 10 km și 5 km sunt recunoscute internațional.
START / Piața Palat – Str. Anastasie Panu (întoarcere la intersecția cu str. Sf. Lazăr) – Str. Anastasie Panu
– Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - Str. Ion C Bratianu - intoarcere in jurul statuii Miron Costin – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
– Strada Arcu – Strada Gavril Muzicescu – Piața Mihai Eminescu
– Bulevardul Carol I - Str General Henri Mathias Berthelot – intoarcere la Facultatea de informatica inainte de intrarea la Spital
– Bulevardul Carol I - intoarcere inainte de intersectia Strada General Toma Dimitrescu (trecerea de pieton de langa Statia Stadion)
- Aleea Ghica Vodă (până în dreptul stadionului, întoarcere) – Aleea Ghica Vodă – intrare STADION - Aleea Ghica Vodă
– Bulevardul Carol I - Str Toma Cozma (intoarcere inainte de intersectia cu Str.T. Maiorescu-Str.N.Istrati- coltul Colegiul Național "Costache Negruzzi") - Str Toma Cozma
– Bulevardul Carol I - Piața Mihai Eminescu – Str. Gavril Musicescu – Strada Arcu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
– str. Palat – întoarcere pe strada Palat (înainte de sf Andrei) – str. Palat – Piața Palat/FINIȘ.
Alături de cursele competitive, pasionații de alergare și de fapte bune pot opta și pentru cursa populară de 2,5 km. Semimaraton Iași promovează mișcarea atât pentru adulți, cât și pentru copii. De aceea, cei mici și adolescenții pot fi înscriși în Cursa copiilor. Iar personele cu dizabilități sunt invitate să participe în Cursa personelor cu dizabilități, care demonstrează că oricine poate fi un erou al copiilor defavorizați.
Pentru a promova mișcarea într-un oraș curat și sănătos traficul autovehiculelor pe traseul evenimentului va fi ÎNCHIS, cu excepția circulației mijloacelor de trasnsport în comun.
Semimaraton Iaşi este un eveniment sportiv emblemă pentru Iași, care are ca scop promovarea mişcării şi implicarea comunităţii locale într-o acțiune de strângere de fonduri pentru susţinerea copiilor de excepţie din mediul rural, fără posibilităţi materiale și a copiilor pentru care supravieţuirea zilnică este adevărata competiţie. Detalii

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?