The International Conference for Women Entrepreneurs

Imagini

  • The International Conference for Women Entrepreneurs

Informații

Data: 28 - 29 Octombrie 2024
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:The International Conference for Women Entrepreneurs
Începutul evenimentului:28 Octombrie 2024

Descriere

Studiu: Inițiativa antreprenorială este foarte scăzută în rândul tinerelor din cauza dificultății percepute în a face pasul de la statutul de angajat, la cel de antreprenor.

Pornind de la rezultatele acestui studiu, International Conference for Women Entrepreneurs aduce, în octombrie, la Cluj-Napoca, femei antreprenor de succes din Europa pentru a oferi soluții practice și idei de parteneriate

 

Participanții pot contribui la cauza caritabilă ”Hrănește un copil!”

 

Pe 28 și 29 octombrie, la Cluj-Napoca, va avea loc International Conference for Women Entrepreneurs, un eveniment dedicat femeilor de afaceri care își doresc să-și dezvolte business-urile, dar și să interacționeze cu alți antreprenori din diferite domenii de activitate, pentru a face schimb de idei și de soluții. Este prima conferință internațională organizată la Cluj-Napoca de Asociația Mamprenoare la care vor participa invitați din mai multe țări: România, Estonia, Republica Moldova.

 

Această conferință face parte din proiectul Erasmus+ MompreneurCONNECT, care are ca scop reducerea dezavantajelor economice și sociale ale femeilor prin antreprenoriat. Educația continuă este esențială în acest proces, deoarece oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a depăși obstacolele și pentru dezvoltarea afacerii într-un mod sustenabil. Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară înscrierea prealabilă folosind acest link: https://t.ly/vMo6r. Conferința se va desfășura în limba engleză.

 

Speakeri cu experiență vastă de business, workshop-uri și networking

 

Timp de două zile, participantele la conferință vor afla, de la antreprenori de succes, cu experiență de peste 20 de ani în domeniile lor de activitate, despre provocările întâmpinate în carierele lor și modurile în care le-au depășit.

 

Printre speakerii confirmați se numără:

  • Anika Tell – antreprenor, coach și trainer internațional, cu aproape 20 de ani de experiență în vânzări;
  • Codruța Ștefănigă – coach certificat ICF și trainer, cu o vastă experiență în coaching;
  • Anamaria Ciuhuță – antreprenor cu o carieră de 20 de ani în banking, fondatoarea a două afaceri de succes;
  • Călin Biriș este fondator al cursului Online Mastery și autor al cărții și podcastului Antrenamentul de Marketing
  • Alina Bota – Președinte Asociația Mamprenoare, Executive Coach și Trainer

 

În plus, participanții vor avea ocazia de a asista activ la sesiuni practice în urma cărora vor obține soluții concrete de leadership, vânzări, marketing și managementul timpului. În cadrul acestor workshop-uri vor fi abordate teme precum echilibrul dintre viața personală și cea profesională, tranziția de la statutul de angajat, la cel de antreprenor sau modalități de a maximiza rezultatele cu ajutorul marketingului. Workshopurile vor fi susținute de facilitatoare din România și Estonia și sunt construite astfel încât informațiile oferite să sprijine dezvoltarea profesională, dar și pe cea personală, a tuturor celor care vor participa la ele.

 

În cadrul sesiunilor de networking programate, femeile antreprenor vor putea interacționa în mod direct, astfel încât să identifice noi oportunități de business pentru afacerile lor.

 

Alina Bota, președintele Asociației Mamprenoare: International Conference for Women Entrepreneurs îți oferă două zile intense de inspirație, învățare și conexiuni valoroase. Agenda este concepută pentru a îmbina prezentările motivaționale ale speakerilor noștri cu sesiuni interactive și workshop-uri practice care te vor ajuta să-ți dezvolți afacerea și să îți îmbunătățești abilitățile de leadership și management.

 

Temele principale ale conferinței se încadrează în patru direcții de abordare:

 

  • Leadership și dezvoltare personală: Învață cum să iei decizii mai informate, să îți dezvolți abilitățile de lider și să îți conduci echipa cu încredere.
  • Vânzări și marketing: Descoperă secretele vânzărilor de succes și cum să-ți atragi mai mulți clienți prin strategii eficiente de marketing.
  • Echilibrul personal - profesional: Află cum poți menține sănătatea mentală și un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională.
  • Business și Educație financiară: Învață cum să gestionezi mai bine finanțele afacerii tale și cum să obții rezultate financiare sustenabile pe termen lung.



Provocările mediului antreprenorial feminin, studiul care stă la baza conferinței

 

Într-un studiu implementat de Asociația Mamprenoare la nivel național și la care au răspuns antreprenoare și viitoare antreprenoare s-a observat că inițiativa antreprenorială este foarte scăzută în rândul tinerelor din cauza dificultății percepute în a face pasul de la statutul de angajat la cel de antreprenor. Persoanele de peste 25 de ani, care se gândesc să își înceapă propria afacere, susțin că au nevoie foarte mare de suport și informații.

 

În activitățile de marketing și vânzări, precum și analiza riscurilor, nevoia de suport este ridicată indiferent de nivelul de vechime a afacerii pe piață. Proaspetele antreprenoare resimt o nevoie accentuată de suport pentru definirea obiectivelor și strategiei de business, a politicii de preț, dar și în ceea ce privește activitățile de marketing și vânzare.

 

Comunicarea, marketingul și vânzările sunt competențele de care antreprenoarele simt că au cea mai mare nevoie. Competențele digitale și familiarizarea cu mediul online se află pe locul al doilea ca abilități necesare în administrarea propriei afaceri. Antreprenoarele mai consideră că au nevoie de suport pentru obținerea de resurse financiare, inclusiv găsirea unor opțiuni de finanțare suplimentară precum împrumuturile, leasing-ul sau proiectele de finanțare naționale și europene. Temele fiscale și contabile, inclusiv regulamentele existente sau modificările de lege, precum și reglementările legislative privind funcționarea afacerii și autorizațiile sunt de interes major.

 

Subiecte precum sănătatea mintală, gestionarea timpului personal și păstrarea unui echilibru sănătos între muncă și familie se accentuează pe măsură de afacerile avansează. Antreprenoarele cu experiență mărturisesc că au sau au avut nevoie de sprijin și informații privind aceste aspecte. Cea mai accentuată nevoie de suport a viitoarelor antreprenoare este privind trecerea de la statutul de angajat la cel de angajator.

 

”Hrănește un copil”, cauza caritabilă susținută de Asociația Mamprenoare

 

Evenimentul va avea și o componentă socială. Participanții pot contribui la cauza caritabilă ”Hrănește un copil!”, derulată de Asociația Mamprenoare. Această inițiativă sprijină copiii defavorizați din județul Cluj, iar donația sau sponsorizarea voluntară a celor prezenți poate contribui la transformarea vieților lor.

 

Persoanele fizice pot face donații folosind următoarele detalii de plată:

Asociația Mamprenoare
IBAN: RO62 BREL 0002 0032 6995 0100
Libra Internet Bank

 

Pentru persoanele juridice, Asociația va pune la dispoziția doritorilor un contract de sponsorizare după efectuarea donației.

 

AGENDA International Conference for Women Entrepreneurs



Luni, 28 octombrie 2024

  • 10.30-11.00 Welcome Coffee și Înregistrare participanți
  • 11.00-11.30 Bine ați venit! Cuvânt introducere: Alina Bota și Bianca Muntean
  • 11.30-12.00 Prezentare rezultate studiu România & Estonia, cu Ioana Barboș și Triin Raudoja
  • 12.00-12.30 De la angajat la antreprenor – Anamaria Ciuhuță
  • 12.30-13.30 Workshops (Steps for starting a business, transition from employee to entrepreneur, scaling a business) cu: av. Andra Badiu & Triin Raudoja (Start a business in Romania / Estonia), Ramona Iolanda Bucșa (4 Steps and One Decision), Liina Vettik (The three fundamentals of sustainable business growth)
  • 13.30-14.30 Prânz și speed networking
  • 14.30-15.00 Mastering Marketing: Steps to Achieve the Best Results – Călin Biriș
  • 15.00-15.30 How to Sell in a Way that People Would Like to Buy – Annika Tell
  • 15.30-16.00 Workshops (marketing, social media, branding, public speaking): Diana-Laura Meteșan (Beyond the Brand: Storytelling That Connects, Inspires, and Engages), Oana Pocan (SpeakUP), Signe Ventsel (What’s the point of a personal brand?)
  • 16.30-17.00 Networking

 

Marți 29 octombrie 2024

  • 10.30-11.00 Coffee break și Networking
  • 11.00-11.30 Work-life Balance and Mental Health – Codruța Ștefănigă
  • 11.30-12.30 Workshops (stress management, self-care, building resilience, mother-entrepreneur) cu: Elena Koit (Making aligned business decisions according to your Human Design energy type), Heidi Plumberg (Lead yourself to Sales and Income) și Raluca Culda (Reinventeaza-te)
  • 12.30-13.30 Prânz și speed networking
  • 13.30-14.00 Workshop practic: Exerciții de respirație pentru concentrare și pace interioară – Ema Barbă
  • 14.00-14.15 From Fear to Fearless: Empowering Women to Lead with Confidence – Alina Bota
  • 14.15-14.30 DEBUTING – European cooperation for gender balance entrepreneurship – Ioana Dragoș (ADR Nord-Vest), Manuela-Elena Barsaniuc (UBB)
  • 14.30-15.30 Panel: Puterea comunităților cu: Signe Ventsel (Signe is the member of the Estonian Association of Business and Professional Women Club and the Communication Manager of the Women's Entrepreneurship Program), Alina Bota (Mamprenoare), Crina Ciocian (The Woman), Vivian Columba (CIWC Cluj International Women’s Club)
  • 15.30-16.00 Tombolă, premii și gală

 

Conferința se va desfășura în limba engleză.



CONTACT

Alina Bota - Președinte Asociația Mamprenoare

0737809697

asociatia@mamprenoare.ro

https://mamprenoare.ro

https://mamprenoare.eu

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?