Spectacolul "Canicula"
Imagini
Informații
- 25 Septembrie 2022, 19:00 Duminică
- 29 Mai 2019, 19:00 Miercuri
- 10 Octombrie 2018, 19:00 Miercuri
Descriere
CANICULA
de Antoaneta Zaharia
Data premierei: 7.06.2014 (Studio „Uțu Strugari”)
Durata spectacolului: 1h 15
Orice locuință este o lume în sine. Un univers „în mic”, cu legile sale – mai mult sau mai puțin scrise, mai degrabă instaurate și perpetutate, ca atare sau în oglindă. Această premisă odată stabilită, sintagma „o familie ca oricare alta” își pierde sensul. Ce se întâmplă dincolo de zidurile (fizice și non sau meta-fizice) ale oricărei case? Ce etichete i se mai potrivesc? Și, mai ales, ce etichetă alege fiecare să i se potrivească? Între familia – „celula de bază a societății” și familia – „micul infern” se întinde un drum plin de surprize și de capcane, un drum pe care textul Antoanetei Zaharia – Canicula – ne invită să-l parcurgem cu umor și curaj.
Actriță de teatru și film, scriitoare (Garsonieră în centru, ed. Polirom, 2006) și, nu în ultimul rând, dramaturg, spiritul ludic, pofta de viață, dar și, în egală măsură, o luciditate mușcătoare, definesc „marca” acestui artist plurivalent care este Antoaneta Zaharia. Cunoscută în special ca una dintre cele mai remarcabile prezențe ale teatrului românesc al anilor 2000 (câștigătoarea mai multor premii naționale de interpretare), Antoaneta Zaharia nu doar „face” teatru, ci îl și scrie. Este autoarea unor piese de teatru cum ar fi Ziua perfectă (premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului), Jocul, Ziua în care nu s-a întâmplat nimic, Vă pupă piticul din Franța, Ciao, bella, Comedie cu desert etc.
Distribuția: Cătălin Ursu, Mirela Puia
Scenografia: Zsolt Fehervári
Video design: Lucian Matei
Light design: Florian Putere
Regia artistică: Miruna Radu
Regizor tehnic: Cristian Stana
Sufleor: Judit Reinhardt
Lumini: Grațian Popp
Sunet: Adrian Dimofte
Video: Eugen Obrad
Recuziter: Karoly Albert
Costumiere: Carla Pora – Stiassny, Veronica Gerstenengst
Coafură : Daniela Genig
Machiaj: Oana Orbulescu
Tehnic de scenă : Iosif Toth, Traian Oneț, Mariuis Crăciunesc, Adrian Todea, Vasile Bălașa, Iustin Răgman, Octavian Ștefan