Expoziție "World Press Photo"

Imagini

Informații

Data: 9 - 20 Iulie 2021

Descriere

Expoziția anuală internațională World Press Photo a ajuns la cea de-a 64-a ediție, respectiv la a zecea prezență in România, fiind găzduită de muzeele din București, Cluj-Napoca și Timișoara, în perioada mai – iulie 2021. Evenimentul reprezintă o formulă itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Muzeul Național de Artă din Timisoara se alătură eforturilor de a promova fotojurnalismul de înaltă clasă și, prin aceasta, de a sensibiliza opinia publică asupra aspectelor celor mai delicate ale vieții socio-politice din vremea noastră.
Expoziția din Timișoara va putea fi vizitată începând de miercuri, 30 iunie 2021 până în 20 iulie de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Accesul pentru vizitarea expoziției se face pe baza biletului de intrare în Muzeu, ultimul bilet fiind emis la ora 17:30. Biletele sunt gratuite pentru posesorii oricărui card credit sau debit UniCredit Bank.

În premieră, începând cu acest an, expoziția va fi însoțită de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea, urmând a fi anunțate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi și dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii. Acestea vor fi realizate de co-organizatorii din acest an, Fundaţia Eidos și platforma Upgrade 100. Detaliile fiecărui eveniment pe care îl va include vor fi publicate pe pagina de facebook a expoziției, dar și printr-o secțiune dedicată în cadrul portalului DIGI24.ro.

Expoziția World Press Photo 2021 este prezentată de UniCredit, realizată în parteneriat cu DS Smith și se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Proiectul este sprijinit și de partenerii instituționali Ambasada SUA în România, UNICEF în România, British Council România, rețeaua de Institute Naționale pentru Cultură ale Uniunii Europene, Institutul Francez din România la București și Centrul Cultural Clujean.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?