Fain & Simplu

Imagini

Informații

Data: 9 Decembrie 2023, 15:00 Sâmbătă

Descriere

În PREMIERĂ, Fain & Simplu aduce experiența sa revelatoare în Capitala Europeană a Culturii, Timișoara!
Vă invităm la o întâlnire a regăsirii armoniei pierdute. Armonia cu sinele, dar și cu ceilalți, armonia universului nostru interior, dar și a celui exterior. Într-o lume agitată și tot mai dezbinată, alegerea de a face pace în lume și liniște în noi înșine este doar a noastră. Vom descoperi metode concrete care definesc procesul unei evoluții personale autentice, modelarea prezentului și definirea unui viitor mai luminos. Într-o societate tot mai deconectată, vom afla practicile fundamentale care susțin inteligența emoțională și socială, flexibilitatea mentală, sănătatea fizică, reconectarea cu sinele, întărirea reperelor morale și spirituale, singurele certitudini ale unei vieți trăite cu sens.

Cu o experiență de peste 50 de ani, prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic și profesor de neurochirurgie, cel care a ținut în mână destinul a peste 23.842 de creiere, este membru de onoare al Academiei Române, la Secția de Științe Medicale.

Acesta susține că ne putem crea în mod conștient realitatea, de aceea, ne va arăta cum ne putem modela o existență armonioasă cu ajutorul conștiinței și creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea ne va dezvălui care este calea spre calmul minții și odihna sufletului într-o lume alertă, predispusă stresului și suprasolicitată. Acesta susține cu tărie: ,,Conflictele duc la pierderea celulelor nervoase. S-a demonstrat științific că putem trăi 300 de ani, dar nu trăim atât pentru că ne certăm, ne enervăm.” El ne va învăța cum să gestionăm mai bine stările conflictuale, cum ne putem antrena memoria, dar și cum putem lupta cu oboseala psihică, noua boală a secolului. Alături de cel care s-a dedicat misiunii de a ghida mii de oameni spre sănătatea mintală, vom descoperi că funcțiile creierului devin un mod de a explora pe deplin latura noastră spirituală. Vom afla astfel cum își poate găsi omul modern împlinirea, liniștea și pacea sufletească, prin știință și credință.

Raluca Anton este doctor în psihologie, psihoterapeut cognitiv-comportamental și autor. După numeroase studii în domeniul psihologiei, Raluca ne va învăța cum ne putem reconecta la liniștea interioară și cum să reacționăm sănătos în contexte emoționale dificile. A trăi autentic frumusețea clipei este o adevărată provocare în secolul vitezei și al inteligenței artificiale, de aceea, alături de Raluca, vom descoperi principiile unei vieți trăite conștient.

Singura cale către libertatea interioară este conștientizarea experiențelor care ne-au făcut să devenim cei de azi. ,,A face pace” cu trecutul nostru este primul pas spre depășirea blocajelor moștenite. Ea ne va dezvălui cele mai eficiente tehnici de eliberare a fricii și a furiei, trăiri pe care fiecare dintre noi le resimțim pentru că, spune ea: ,,corpul nostru cunoaște războiul de la generațiile anterioare nouă, care sunt mai aproape decât ne dăm seama prin frica pe care am încorporat-o și pe care o simțim mai prezentă decât oricând.” Vom afla astfel calea spre alegeri conștiente care ne pot rescrie prezentul și ne pot clădi viitorul într-o manieră armonioasă.


Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, fost ambasador al României la Washington, nota: ,,Nimic nu mă face mai fericit decât un pas în plus spre scopul nostru comun: pacea.” Alături de unul dintre cei mai mari diplomați ai României, vom face o radiografie păcii. Pacea, așa cum se vede ea, la nivel național și internațional și, mai apoi, cum se răsfrânge aceasta asupra destinului nostru individual.
Mircea Geoană consideră că ,,în orice furtună, ai nevoie să ai câteva repere fixe”. Altfel spus, pentru a face față situațiilor dificile într-o societate a schimbărilor, este esențial să ne întărim reperele propriei noastre identități. Acesta va conferenția despre rolul cultivării valorilor și importanța educației în dezvoltarea capacității noastre de a lua deciziile potrivite într-o lume complexă. În contextele globale dificile, care ne amenință adesea atât liniștea propriei ființe, cât și pe cea colectivă, construirea unei perspective echilibrate, lucide și încrezătoare, în toate aspectele vieții noastre sociale, profesionale și personale, este fundamentală.

PROGRAM

14:00 – Deschidere

14:00 – 15:00 – Acces public și socializare

15:00 - 16:30 – Prima sesiune – Secretar general adjunct NATO Mircea Geoana

16:30 - 17:15 – Pauză de socializare

17:15 - 18:45 – A doua sesiune – Doctor in psihologie Raluca Anton

18:45 - 19:30 – Pauză de socializare

19:30 - 21:00 – A treia sesiune – Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

21:00 – Socializare, poze și autografe

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?