Conferință AMT

Imagini

  • Conferință AMT

Informații

Data: 9 Decembrie 2019, 18:00 Luni

Descriere

Asociația "Academia Mămicilor din Timișoara - Centru de educație, cercetare și asistență socială" organizează conferința "Balanța relației părinte - copil, factor de protecție în lumea drogurilor!", susținută de dna Mariana Iridon.

Conferința se adresează părinților, viitorilor părinți și cadrelor didactice (persoane de peste 18 ani).
Durată: aproximativ 120 minute (90 minute prezentare power point, 30 de minute răspunsuri la întrebări și experimentarea ochelarilor care simulează efectele consumului de alcool și droguri).

"Ca părinte dar și ca și profesionist în domeniu cred că implicarea activă a familiei, este forma de intervenţie cea mai eficientă atât în prevenirea cât mai ales în reconstrucţia contextului în care a apărut consumul de droguri. Nu este suficient să lucrăm doar cu tănărul consumator. Asistenţa integrată adresată consumatorului de droguri trebuie să-şi redistribuie centru de greutate şi asupra familiei din care face parte acesta. Experienţa directă, de peste 10 ani în recuperarea consumatorilor de droguri mi-a arătat că intervenţia structurată şi coerentă în mediul familial este un indicator important al prevenirii recăderilor, este drumul către o schimbarea profundă și de durată.
Abilităţile de comunicare, experienţa de lucru cu diferite categorii sociale vulnerabile, calităţile dobândite ca psihoterapeut sistemic de familie, precum şi experienţa de mai bine de 22 ani ca psiholog clinician, mă determină să îmi doresc să valorific, oportunitatea unor activități de prevenire adresate adulților care au sau vor avea în viitor și rolul de părinte !" (Mariana Iridon).

Așa că în întâlnirea noastră vom vorbi despre:

Droguri, efecte, reacții și consecințe în plan fizic, social, psihologic dar și în plan juridic ;
Emoții, conectare emoțională, despre vocea interioară, pentru că modul în care vorbim cu copiii noștri devine vocea lor interioară;
Dependență, deoarece dependența este un proces complex care implică creier, corp, emoții, psihologie și relații sociale. Mecanismul formării unei dependențe are la bază o suferință emoțională intensă. Este un amestec de trăiri profunde, de frică, de neputință, de vulnerabilitate.
Familie și rolul ei în prevenirea consumului de droguri. Problema dependenței nu este doar despre consumator, co-dependența ne obligă pe fiecare dintre noi, părinți, profesori, actori sociali dar și specialiști să ne implicăm activ în această luptă.
Factori de risc și factori de protecție. Ce pot eu ca părinte, să fac, pentru a-mi proteja copilul de lumea drogurilor. Balanța între factorii de protecție și factorii de risc este de cele mai multe ori în mâna părintelui !
Experimentarea ochelarilor speciali care simulează efectele consumului de alcool și droguri.

Numărul de locuri este limitat!

Pentru participare vă rugăm completați formularul de înscriere:
http://academiamamicilor.com/conferinta-luni/

Evenimentul este gratuit. Participanții pot contribui (opțional) cu o donație, pentru susținerea proiectelor educaționale și sociale derulate de Asociației Academia Mămicilor.

Contact:
E-mail: contact@academiamamicilor.com
Site: www.academiamamicilor.com

Mariana Iridon- coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș - structura teritorială a Agenției Naționale Antidrog, comisar șef de poliție cu o vechime de peste 22 de ani în Ministerul Afacerilor Interne, psiholog și psihoterapeut (specialitatea Psihoterapie familială sistemică și Terapie centrată pe emoții (EFT)
22 de experință ca psiholog clinician din care ultimii 10 ani în relație directă cu consumatorul de droguri și familia acestuia experință de peste 12 ani ca formator autorizat, pentru diferite categorii profesionale (psihologi, polițiști, jandarmi, cadre didactice dar și părinți, asistenți maternali), mama unui adolescent de 17 ani.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?