Atelier de fotografie pentru copii
Imagini
Informații
Descriere
Fundatia Art Encounters alaturi de FABER invită familiile cu copii între 6-12 ani să descopere fotografia prin tehnica pinhole!
În cadrul atelierului care va avea loc vineri, 16 august, între orele 18-20, la Fundația Art Encounters (bvd. Take Ionescu 46C, Casa ISHO), fiecare copil va avea ocazia să experimenteze fotografia analogică. De la utilizarea unei simple cutii de pantofi pentru a captura imagini și până la procesul de developare. La final, copiii vor pleca acasă cu fotografiile realizate, înrămate.
Atelierul de fotografie analogică „Frames of Memory: Laboratorul de fotografie Pinhole” se desfășoară în cadrul expoziției This Side of Paradise a artistului Marius Bercea și este susținut de Claudia Bucsai.
Utilizând tehnica pinhole, participanții vor crea propriile lucrări de artă bazate pe interpretări ale memoriei, peisajului și activităților colective, reflectând asupra fundalului istoric și cultural al României post-comuniste.
Claudia Bucsai, formator, fotograf și coordonator al programelor de mediere, se află la intersecția între educație și expresie artistică, îmbinând perfect pasiunile într-o carieră în sectorul creativ independent.
Claudia folosește tehnici fotografice pentru a stimula creativitatea, gândirea critică și
conștientizarea culturală în rândul beneficiarilor săi prin ateliere de fotografie analogică Camera obscură- Tehnici de developare (Școala de Arte Remus Tașcău, Casa Bredicenilor, Lugoj),Pinhole Camera (Școli Creative, proiectul Instanțe Urbane, Timișoara), Comunitatea Mociur prin camera obscură (Inclusive Art, Reșița), atelierul de incluziune prin fotografie Photovoice(Institutul Intercultural Timișoara). Amintim și workshopurile de fotografie digitală Visual Storytelling- Eseul fotografic (Educația Azi în Timișoara Culturii Europene și Ecovital UVT), Introducere în fotografie (Școala de vară English plus Science, UVT).
În anul 2023 când Timișoara a deținut titlul de capitală europeană a culturii, Claudia a fost mediator în expoziția Brâncuși: Surse românești și perspective universale la Muzeul Național de Artă din Timișoara, în expozițiile Bienalei Art Encounters: My Rhino is not a Myth și a coordonat programul de mediere al platformei multidisciplinare BRIGHT CITYSCAPES la FABER.
Atelierul de fotografie analogică „Frames of Memory: Laboratorul de fotografie Pinhole” e realizat în parteneriat cu FABER, în cadrul festivalului Secrete Întrețesute și e organizat cu ocazia Timișoara City Celebration 2024. Proiect co-finanțat de AFCN și de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.