Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder"

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Muzeu

Informații de contact

Telefon: +4 0269 202 424
Adresa: Sibiu, Piaţa Mică, nr. 11

Facilități

Parcare

Descriere:

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” este primul și singurul muzeu cu acest profil din România deținând în colecțiile sale, așa cum indică și numele, un patrimoniu cu origini extrem de îndepărtate din punct de vedere geografic.

Prin intermediul acestor colecții traversăm bariere geografice, străbatem continente, cunoaștem obiceiuri și chiar obiecte necunoscute nouă. Putem călători în lumi îndepărtate și astfel să cunoaștem eroi, locuri și civilizații despre a căror existență nu am fi aflat altfel. Fiecare obiect din muzeu poartă cu sine o poveste, ne vorbește despre locul de unde provine, despre epoca în care a fost realizat, întrebuințarea pe care a avut-o sau oamenii care l-au făurit.

Sibiul a fost întotdeauna un punct de confluență culturală iar existența unui „muzeu hartă”, cu un patrimoniu de peste 2500 de obiecte din peste 50 de țări din Africa, Asia, Australia, America de Nord, America de Sud, face din acest obiectiv cultural unul de mare interes, atât pentru vizitatorii români cât și pentru cei străini.


Acesta este printre puţinele muzee din România care prezintă vizitatorilor săi câte puţin din tainele culturii şi civilizaţiei extraeruopene. Cele două secţiuni ale muzeului „Din cultura şi arta popoarelor lumii” şi „Din creaţia artizanală a popoarelor lumii” cuprind un patrimoniu deosebit de bogat şi diversificat: costume tradiţionale din China, colecţia congoleză Rang, obiecte artizanale, jucării tradiţionale din Japonia, Indonezia, Ecuador şi Argentina, alături de alte colecţii din toate colţurile lumii.

Iubitorii de inedit mai pot descoperi la Muzeul „Franz Binder” mumia egipteană cu sarcofag de lemn şi armura de samurai cu coif.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul