Muzeul Bisericii Evanghelice

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Muzeu

Informații de contact

Telefon: +4 0269 206 730
Adresa: Sibiu, str. Mitropoliei nr. 30

Descriere:

Expoziţia permanentă a muzeului oferă vizitatorilor o privire de ansamblu – şi bogată în detalii – asupra istoriei Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană (Lutherană) în România şi totodată asupra vieţii comunitare şi religioase a saşilor transilvăneni. Valoroasele opere de artă sacrală şi obiecte de patrimoniu din şapte secole, cum ar fi altare, obiecte de cult pentru împărtăşanie, sculpturi, piese textile şi tipărituri, cât şi machete ale unor biserici fortificate şi exemple de port popular, transformă vizitarea muzeului într-o experienţă deosebită.

O trecere prin istoria bisericii

Vizitatorul este condus prin expoziţie urmărind desfăşurarea cronologică a evenimentelor istorice, începutul fiind aşezarea coloniştilor germani în Transilvania şi care, venind din regiunile franconia, mosela şi altele, au format cu timpul, în secolul al 12-lea, comunitatea saşilor transilvăneni. Istoria bogată şi diferenţiată a acestei minorităţi germane cât şi cea a Bisericii Evanghelice („Biserica poporului”) care este strâns legată de ea, este ilustrată printr-o multitudine de exponate originale, reproduceri, texte şi proiecţii video.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul