Ecomuzeul Regional

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Muzeu

Informații de contact

Telefon: +4 0740 009 981
Adresa: Sibiu, str. Tribunei, nr. 6

Descriere:

Ecomuzeul Regional Sibiu este special şi asta deoarece lumea pe care ne-o prezintă este una cu totul aparte. Ecomuzeul este în situ şi fiecare localitate din circuitul său este prezentată ca un muzeu în sine în care custozi şi ghizi sunt localnicii înşişi.

Trei circuite propuse de Ecomuzeu urmăresc redescoperirea universului tradiţional sătesc:

Circuitul satelor româneşti din Mărginimea Sibiului propune un itinerar în localităţile Sălişte şi Gura Râului; vechi biserici ortodoxe, gospodării şi ferme tradiţionale, ateliere de meşteşugari, arhitectura aparte şi peisajul pitoresc creionează imaginea unor localităţi tradiţionale de munte, frânturi dintr-o lume ce pare apusă...şi totuşi atât de vie!
Circuitul satelor cu arhitectură saxonă de pe Târnave; sate răzleţe ascunse după coline domoale, gospodării tipic săseşti grupate în jurul unor impozante biserici fortificate ce păstrează între ziduri poveşti de viaţă adunate de-a lungul secolelor. Biertan, Moşna şi Valea Viilor sunt trei localităţi de origine săsească care reuşesc cu uşurinţă să-şi transpună vizitatorii într-o lume desprinsă parcă din poveştile unei Europe a secolului XIX.
Patrimoniul construit în pericol; Săsăuş şi Fofeldea sunt două localităţi ce se disting printr-o arhitectură autentică. Cu toate acestea, timpul a lăsat urme severe asupra clădirilor din ce în ce mai mult puse în pericol. Circuitul Ecomuzeului încearcă să pună în valoare acestă arhitectură vernaculară.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul