Poetic Hub #11
Imagini
Informații
Descriere
Ne bucurăm să vă invităm la Poetic Hub #11, care se va desfășura la Sibiu, în parteneriat cu Festivalul Astra Poetic. Vom aduce în prim-plan, ca și la edițiile anterioare, poezia contemporană, noile direcții tematice în poezie, dar și intersecțiile dintre poezie și alte arte. Evenimentul se adresează atât cititorilor de poezie, cât și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea și pe care îi invităm să o descopere alături de noi.
Festivalul Astra Poetic Sibiu, organizat de Ovidiu Baron și Radu Vancu, cu sprijinul Consilului Județean Sibiu și în parteneriat cu Muzeul Astra, se va desfășura anul acesta în perioada 16-18 august. Programul va cuprinde evenimente speciale, lansări de carte, dezbateri, lecturi publice și dialoguri poetice.
Vor modera: Teodora Coman și Andrei Zbîrnea.
Invitați: Crina Neacșu, Vasi Prode și Iulia Pietraru.
Teodora Coman este poetă, a publicat patru volume de poezie: Cârtița de mansardă (2012), foloase necuvenite (2017), soft guerilla (2019) la Casa de Editură Max Blecher si Lucy (2021) la Editura Tracus Arte și Piesă de rezistență, Editura Nemira (2023) . Din 2011 este redactor al revistei Poesis International, în care publică cronici și traduceri. De asemenea, este câștigătoarea unei burse și rezidențe Cărturești, la categoria poezie, ediția 3, 2022-2023.
Andrei Zbîrnea este poet, jurnalist, promotor cultural și copywriter. Omul bun la toate la Atelierul Mornin’ Poets. Coordonatorul proiectului de recenzii Kooperativa Poetică și colaborator al revistelor Familia și Matca Literară. Cel mai recent volum publicat - nick cave@bergen (Casa de Pariuri Literare, 2021). Cartea a fost nominalizată la Secțiunea Cea mai Bună Carte de Poezie a Anului 2021, la Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș”, ediția a LIV-a. Fan al echipei Borussia Dortmund.
Crina Neacșu este, în prezent, asistentă de cercetare în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, făcând parte din proiectul Networks of (Dis)similarities: The Circulation of Western Romance Literatures in Eastern Europe. Interesele ei de cercetare țin de teoria critică a rasei, teoria de gen și teoria queer și urmărește aplicabilitatea acestora în critica literară și lingvistică. Din 2022, co-coordonează festivalul de poezie tânără din Sibiu Z9Festival, dar a contribuit la diverse proiecte Z9 atât în organizare, cât și cu texte literare încă din 2022. A participat în cadrul primei ediții a Z9Camp și a apărut în numărul 2/2022 al Z9Magazine.
Vasi Prode în prezent este student în anul III la Facultatea de Filosofie și Istorie din cadrul UBB. A participat la Institutul Blecher, ediția 266, la Poets in Transylvania, ediția a IX-a, la Noaptea albă a poeziei din cadrul FILIT 2023 și la Alba Iulia Stand-Up Poetry, ediția a VI-a. A publicat poezie pe site-urile, platformele și revistele literare O mie de semne, Noise poetry, Euphorion, Poeticstand, Sangri-la, Observator cultural, Poesis International și Tomis. Face parte din ”Societate singuraticilor din România”, alături de Toni Chira și Raul Cozlean.
Iulia Pietraru este masterandă la Facultatea de Litere a ULBS. Până acum doar a experimentat discursul poetic, descoperind sensibilitățile mutante ale scrisului. A publicat poeme în Revista Euphorion, pe platforma online O mie de semne și a participat la atelierele Z9 Camp, în 2022, în urma cărora i-a apărut un poem în Echinox, într-un grupaj dedicat participanților. Scrie cronică literară, eseu și este interesată de noile formule poetice din spațiul literar românesc și nu numai.
Proiect coordonat de Carmen Florea.
Ne vedem la Astra Poetic Sibiu! Vă așteptăm!