Festivalul Internaţional HermannstadtFest - ediţia a XI - a

Imagini

Informații

Data: 8 - 11 Iunie 2023
Locul: Habermann Markt, str. Radu Stanca, Sibiu, Romania

Descriere

Festivalul Internațional ,,Hermannstadtfest” este MARCĂ INREGISTRATĂ la OSIM, iar cea de a XI-a ediție va avea loc în perioada 8-11 iunie 2023 la Sibiu. Festivalul Internațional ,,Hermannstadtfest” își propune să creeze un cadru de educație culturală prin muzică atât pentru tinerii artiști cât și pentru publicul larg pasionat de muzică. Credem că muzica este o resursă culturală care îi conectează pe oameni și le oferă oportunitatea de a se dezvolta, de a-și exprima valorile și de a-și pune în valoare talentele și identitatea. Festivalul Internațional ,,Hermannstadtfest” vizează întocmai punerea în valoare prin muzică a diversității culturale specifică orașului Sibiu, Capitală a Culturii Europene dar și deschiderea comunității înspre multiculturalitate. În acest sens, se urmăreşte atât promovarea și păstrarea tradițiilor culturale ale României cât și promovarea culturilor altor popoare. Mai mult, având în vedere potențialul incluziv al muzicii, ne propune să creăm contexte care să contribuie la capacitarea tinerilor care provin din medii vulnerabile și la incluziunea socială a acestora.

Se va aduce în atenția concurenților, însoțitorilor și publicului activitatea compozitorilor Dan Dimitriu și Marcel Iorga. Comparativ cu anii anteriori, se vor promova compozitorii români consacrați sau cei la început de drum, prin secțiunea ,,Creație”.

Pe parcursul evenimentului, toți concurenții vor evolua în fața profesorilor însoțitori, părinților și spectatorilor reprezentați de cetățeni ai orașului Sibiu sau de turiști din țară și străinătate.
Festivalul cuprinde 2 genuri muzicale: Muzică de Divertisement, Muzică Populară – Tradițională.
Comparativ cu anii anteriori, se vor promova compozitorii români consacrați sau cei la început de drum, prin secțiunea ,,Creație”.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?