Fain & Simplu x Sibiu

Imagini

Informații

Data: 21 Aprilie 2024, 15:00 Duminică

Descriere

În PREMIERĂ, Fain & Simplu vine într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, Sibiu. În cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu, ȘTIINȚA și CREDINȚA își dau întâlnire. De la emanciparea rațiunii la educarea sufletului. Această conferință răspunde unor întrebări esențiale pentru desăvârșirea noastră: Cum ne raportăm corect la știință, la tehnologie? Cum înțelegem creștinismul astăzi? Și cum găsim în ambele calea de a ne educa atât modul de gândire, cât și spiritul?
Vom fi martorii unui eveniment unic care îi aduce împreună pe cel mai citat psiholog din România și pe cel mai cunoscut preot ortodox contemporan. Deși presupun demersuri diferite, știința și credința au la bază aceeași dorință profund umană: de a ne cunoaște, de a înțelege lumea și locul nostru în ea.
Într-o societate care riscă să-și piardă reperele, ,,e foarte important ca știința și religia să își dea mâna”! (prof. univ. dr. Daniel David) După ce lumea modernă s-a încăpățânat să le despartă, Fain & Simplu regăsește valorile cardinale care unesc știința și credința. Pentru că doar împreună ne pot oferi o viziune completă a vieții, dar și două tipuri de cunoaștere fundamentale pentru împlinirea și fericirea noastră.

PĂRINTELE CONSTANTIN NECULA:

Părintele Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, este invitatul de suflet al conferințelor Fain & Simplu. Într-o lume a schimbărilor, credința are capacitatea de a restabili reperele morale de care avem atât de multă nevoie pentru a găsi ,,axul central” al propriei vieți: sensul. Dialogul cu unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți ortodocși din România va reașeza curajul în centrul inimilor noastre. Curajul de ne regăsi liniștea, puterea interioară, împăcarea cu noi înșine, dar și cu aproapele nostru.
Părintele Constantin Necula ne reamintește: „Există însă o trăsătură de caracter care unește credința de cercetarea științifică, omul credincios de omul studios întru știință? Mă refer la curaj. Curajul nu ca oponent fricii [...], ci curajul ca dar al lui Dumnezeu.”
Mesajul său profund spiritual va completa discursul prof. univ. dr. Daniel David care afirmă cu tărie: ,,Religia bine înțeleasă este un antidot la stres și la tulburări psihice.” Întâlnirea cu Părintele Necula are puterea de a zidi în noi înșine un alt mod de a înțelege viața și greutățile ei, de a reconstrui temeliile de încredere care să ne întărească sufletele obosite de grijile cotidiene și agitația lumii exterioare.

PROF. UNIV. DR. DANIEL DAVID:

Daniel David, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din România, este profesor universitar doctor specialist în ştiinţe cognitive clinice (psihologie clinică/ psihoterapie) și rector în cadrul Universității „BabeșBolyai“ din ClujNapoca. În prezent, este directorul pentru cercetare al prestigiosului International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health. Prof. univ. dr. Daniel David este președintele Asociației Psihologilor din România și autorul unui volum unic: Psihologia poporului român.
Dialogul cu prof. univ. dr. Daniel David va răspunde unor întrebări indispensabile evoluției noastre: Este fericirea noastră determinată genetic? Cum învățăm să acționăm rațional asupra situațiilor complicate din viața noastră, pentru a nu da naștere emoțiilor negative nesănătoase? De ce nemulțumirea, tristețea și îngrijorarea sunt emoții negative sănătoase? Când se transformă ele în stări emoționale problematice? Cum putem deveni creatorii unei vieți trăite în mod rațional, conștient? Sunt neîncrederea, vinovăția și scepticismul trăsături înscrise în profilul nostru psihologic?
Te așteptăm să descoperim împreună de la cel mai citat psiholog din România care sunt automatismele minții umane și mecanismele fricii, dar și cum ne putem educa pentru a da formă fericirii și satisfacției în propria evoluție. Acest dialog te va ajuta să oferi poveștii tale de viață coerență și să identifici pilonii care te susțin în drumul tău spre atingerea potențialului maxim.

15:00 – Deschidere
15:00 – 16:00 – Acces public și socializare
16:00 - 17:30 – Prima sesiune alături de Daniel David - Rector la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
17:30 - 18:15 – Pauză de socializare
18:15 - 19:45 – A doua sesiune alături de Părintele Constantin Necula - Decan interimar al Facultății de Teologie din Sibiu
19:45 – Socializare, poze si autografe

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?