Recital de lied "Dragoste de poet"

Imagini

Informații

Data: 8 Martie 2024, 19:00 Vineri

Descriere

Cel mai cunoscut dintre ciclurile lirice ale lui Robert Schumann, "Dragoste de poet" reunește 16 lieduri ce redau chintesența armoniei muzicale din perspectiva compozitorului german.

Compuse în anul 1840 și publicate la Leipzig patru ani mai târziu, cele șaisprezece lieduri au impresionat publicul european prin lirismul și sensibilitatea lor poetică. Inspirate de poemele romantice semnate de Heinrich Heine, liedurile lui Schumann spun povestea unui cavaler singuratic care își petrece zilele retras în propria-i cameră de poet, însă în fiecare noapte este vizitat de o frumoasă zână cu care dansează până la răsăritul soarelui. Visul primăvăratic și dulce al fiecărui nopți se încheie brusc și dureros în fiecare dimineață pentru îndrăgostitul care hotărăște, în final, să își arunce în ocean dragostea neîmplinită și întreaga suferință – atât de mari, încât are nevoie de ajutorul supranatural a doisprezece uriași.

Unul din cei mai apreciaţi tenori din țara noastră, Marius Vlad Budoiu este artistul liric român cu cel mai vast repertoriu cuprinzând roluri de primă mărime de operă, repertoriu vocal-simfonic şi cameral (peste de 120 de titluri).
Marius Vlad Budoiu - tenor
Bianca Murariu - pian

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?