Recital - Arii de Operă

Imagini

  • Recital - Arii de Operă

Informații

Data: 13 Noiembrie 2023, 18:00 Luni
Locul:Sibiu, Biblioteca "ASTRA"
Evenimentele trecute
  • 12 Noiembrie 2023, 16:00 Duminică

Descriere

Duminică, 12 noiembrie, 16:00, la Copșa Mare, nr. 122 (Comuna Biertan, județul Sibiu) și Luni, 13 noiembrie, 18:00, la Biblioteca ASTRA Sibiu, în Sala Festivă, UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România) vă invită la Recitalul de Arii de Operă, susținut de solistul Operei Naționale București, Liviu Indricău, alături de Andreea Petrescu, Ioana Petrescu, Miruna Preda, Sandra Bărănescu, Dimitrie Pădurariu, Cătălin Moței, Cătălin Apostol, acompaniați la pian de Adina Alupei.


De asemenea, duminică, vor avea loc și atelierele Arts & Crafts acompaniate de muzică clasică, cu Mirela Benea, în cadrul proiectului MuziColine în Biertan.


LIVIU INDRICĂU


Liviu Indricău, tenor cu o pregătire muzicală solidă, a început călătoria sa în lumea muzicii la Școala de Muzică din Lugoj, unde şi-a dezvoltat abilităţile de viorist. Cu timpul, pasiunea sa pentru arta cântului a crescut, motiv pentru care a urmat cursurile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializându-se în canto clasic, absolvind cu succes în anul 2010.


Dorinţa de a-şi perfecţiona talentul l-a condus pe Liviu Indricău către diverse programe de pregătire în afara universității. A luat lecţii de canto cu baritonul Eduard Tumagian, iar apoi şi-a dezvoltat abilităţile sub îndrumarea regizorului Marco Gandini și a lui Enza Ferrari, în cadrul proiectului european StudiOpera. Cariera sa muzicală a fost marcată de colaborarea cu instituţii de prestigiu.


Începând din 2003, a făcut parte din Corul Operei Naţionale Bucureşti, devenind apoi colaborator permanent în 2008 şi, în cele din urmă, solist titular în 2014. A participat la producţii muzicale şi proiecte artistice cu Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul Masca din Bucureşti, Filarmonica Moldova din Iaşi, Filarmonica din Piatra Neamţ şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti. Liviu Indricău a oferit recitaluri și concerte memorabile în locaţii prestigioase precum Ateneul Român, Sala Dalles, Muzeul Naţional „George Enescu” și Sala Thalia din Sibiu.


Repertoriul său de operă este impresionant și include roluri precum Don Basilio în „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, Ferrando în „Aşa fac toate” de Mozart, Don Ramiro în „Cenuşăreasa” de Gioachino Rossini și multe altele.


ADINA ALUPEI


Adina Alupei a absolvit studiile Facultății de Interpretare ȋn anul 2007. Ȋn anul 2009 a absolvit studiile de masterat, la aceeaşi facultate. Ȋncepȃnd cu luna decembrie a anului 2011 a promovat la instituția la care este angajată pe post de maestru corepetitor. Activitatea bogată pe care o desfăşoară de peste 17 ani la Opera Națională Romȃnă Iaşi i-a adus multe colaborări, una dintre cele mai importante fiind cea cu Filarmonica „Moldova” Iaşi.


MuziColine este un proiect al Asociației „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, cofinanțat de Primăria Comunei Biertan și finanțat de Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Detalii pe website-ul https://mfe.gov.ro/pnrr/ și pagina de Facebook www.facebook.com/PNRROficial/.


Evenimentul de la Biblioteca Astra Sibiu face parte din Stagiunea de Toamnă, cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu.


Intrarea la evenimente este gratuită în baza rezervărilor la rezervari.ucimr@gmail.com.


Despre UCIMR

Fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene, Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?