Spectacolul: "Hangița"

Imagini

Informații

Data: 29 Martie 2023, 19:00 Miercuri
Evenimentele trecute
  • 1 Iulie 2022, 19:00 Vineri
  • 30 Iunie 2022, 19:00 Joi
  • 26 Martie 2022, 11:00 Sâmbătă

Descriere

Ateneul Național din Iași vă invită Miercuri, 29 martie 2023, ora 19.00 la un nou spectacol – „HANGIȚA”, de Carlo Goldoni, regia Florin Simion, cu MIHAI GRUIA SANDU în rolul Cavalerului de Ripafratta!
Mirandolina, o hangiță frumoasă și isteață este în atenția unui marchiz sărac și vanitos, a unui conte bogat și darnic și a unui misogin care, cu toate că declară că nu se va lasă prins în mrejele vreunei femei, cedează în fața hangiței. O comedie de moravuri și de comportament, care a supraviețuit aproape 300 de ani și este încă foarte actuală, aduce în fața spectatorilor o mică bucățică a lumii burgheze din secolul XVIII, oferindu-vă astfel o seară de calitate presărată cu râsete și voie bună.
Eroina acestei comedii se descurcă cu istețime într-un hățiș de intrigi și se amuză cu nedisimulată plăcere de farsele pe care le joacă unor pretendenți neaveniți. Hangița este înfătișarea unei femei mieroase și primejdioase, iar cine va cugeta la caracterul și întâmplările Cavalerului, va găsi acolo o pildă vie a trufiei umilite și o lecție pentru a fugi de pericole și a nu te lasă doborât atunci când cazi. Dar, cu siguranță, dragostea și viclenia femeilor nu s-a schimbat în ultimele trei secole, drept urmare pare aproape imposibil să nu apreciem această comedie atemporală de situație și caracter, fiind susținută de personajul viu și colorat al Mirandolinei.
De aceea vă așteptăm să pătrundeți alături de noi în lumea personajelor, să râdeți de multitudinea de situații neașteptate care apar continuu și nu în ultimul rând să descoperim împreună cine câștigă în final inima hangiței noastre viclene.
Hangița – Erica Moldovan
Fabrizio (sluga) – Răzvan Grosu
Cavalerul de Ripafratta – Mihai Gruia Sandu
Contele D’Albafiorita – Gelu Ciobotaru
Marchizul de Forlipopoli – Codrin Dănilă
Ortensia (actriță) – Mara Lucaci
Dejanira (actriță) – Mălina Balcan
Slugi – Constantin Cristina, Răzvan Stoian
Regie: Florin Simion
Asistent Regie: Erica Moldovan
Scenografie: Alina Dincă-Pușcașu
Light-Design: Cristian Gabriel Bortoș
Sunet: Alexandru Chinez
Design Grafic: Andreea Răileanu
Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/hangita-2/ sau la casieria Ateneului!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?