Expoziția „Pictură / Grafică. Valentina Druțu”

Imagini

Informații

Data: 10 - 28 Aprilie 2024

Descriere

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 10–28 aprilie 2024, expoziția „Pictură / Grafică. Valentina Druțu”. Vernisajul va avea loc miercuri, 10 aprilie, de la ora 17,00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă. La deschidere, vor lua cuvântul: curatorul expoziției, Maria Bilașevschi, critic de artă, prof. univ. dr. Bogdan-Teodor Iacob și Lucian Nastasă-Kovács, managerul instituției.
Valentina Druțu este absolventă a Academiei de Artă „G. Enescu” Iași, Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, promoția 1995 (clasa prof. univ Liviu Suhar), specialitatea pictură. În anul 1996 a devenit membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași, iar din 2006 este membră în Consiliul director al UAPR Iasi. Începând cu anul 1995 profesează în cadrul Muzeului de Artă, Complexul Muzeal Național Moldova Iași - Palatul Culturii, ca muzeograf, fiind și director al acestui muzeu din anul 2007 până în prezent. În domeniile pictură și design de interior, este unul dintre artiștii reprezentativi ai generației sale, lucrările sale regăsindu-se în colecții muzeale și private din țară și străinătate (S.U.A., Marea Britanie, Grecia, Germania, Franța, Italia, Olanda, Suedia, etc.).
„Valentina Druțu este artistul care invocă prin structurile vegetale, prin redarea macro a unor detalii, ființe vii ce poartă, asemenea personajelor de poveste, încercări și victorii, revolte și împăcări, reflectând cerul și rădăcinile pe suprafața unei petale, explozia clipei prelungindu-se pentru a face miraculosul posibil. Natura sa, cu fluturi și flori, păsări și pești, nori, aripi, îngeri instituie o nouă posibilă ordine a lumii, fantastică în mijloace, o lume în care reperele descrise prin polaritatea bine-rău se diluează, lăsând loc reflectării prin acest colț de existență a propriei lumi interioare”. (Maria Bilașevschi)

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?