TEDxCluj a organizat cea de-a 13-a ediție, sub tema „ALL IN”

Imagini

Informații

Data: 28 Iunie - 10 Iulie 2024
Locul:Cluj, BTarena

Descriere

Peste 1.500 de entuziaști ai inovației și creativității s-au reunit la cea de-a 13-a ediție a TEDxCluj,

explorând sub tema „ALL IN” multiple perspective despre artă, știință, sănătate și tehnologie


TEDxCluj a organizat cea de-a 13-a ediție, sub tema „ALL IN”
Evenimentul a atras 1.500 de participanți, consolidând o comunitate de peste 26.000 de membri

 

Peste 1.500 de participanți s-au adunat la cea de-a 13-a ediție a TEDxCluj, un eveniment ce a reunit lideri de opinie și creativi sub tema „ALL IN”. Prezentările inspiraționale au abordat teme diferite precum știință, tehnologie, sănătate și design, oferind audienței o gamă variată de perspective și soluții.

Evenimentul a găzduit 13 speakeri, punctul culminant al evenimentului fiind momentul lui Marius Moga, care a captivat publicul cu o prezentare care a explorat intersecția dintre artă și știință în muzică. Acesta a demonstrat cum muzica ne îmbogățește viața culturală și servește ca un instrument de vindecare emoțională și mentală.

Pe de altă parte, Dr. Roxana Mittler-Matica, neurochirurg și inginer, a discutat despre necesitatea unui sistem de sănătate care pune în centru omul, prevenția și longevitatea. Aceasta a vorbit despre speranță și a oferit soluții concrete pentru a naviga într-o lume în care sănătatea este tot mai mult definită de tehnologie și inovație personalizată.

Profesorul de gastronomie moleculară și biotehnologii alimentare, Dan Vodnar a prezentat o incursiune în lumea gastronomiei moleculare, explicând rolul zahărului în alimentație și efectele sale asupra creierului. A subliniat importanța unei abordări echilibrate în consumul de dulciuri, evidențiind legătura dintre dietă și starea de bine.

Designerul de interior Adela Pârvu a vorbit despre efectul designului interior asupra stării de bine, îndemnând participanții să creeze spații care reflectă valorile și personalitățile lor, mai puțin influența rețelelor de socializare.

Psihiatrul Gabriel Diaconu a abordat un subiect personal, dar totodată universal – Sindromul Impostorului. El a prezentat impactul acestuia asupra oamenilor și a oferit strategii pentru recunoașterea și combaterea acestuia.

Conferințele TEDxCluj înseamnă accesul la perspectivele unor oameni care schimbă cu adevărat domeniile în care profesează și chiar lumea. De 14 ani aducem astfel de specialiști și la Cluj, peste 26.000 de oameni participând pana acum la acest eveniment. Ne pregătim deja pentru edițiile viitoare, cu promisiunea de a aduce și mai multe perspective și soluții la problemele complexe pe care mulți dintre noi le întâmpinăm”, a declarat Tudor Pasc, Project Manager TedxCluj.

Partenerii evenimentului sunt: Accesa, Radio Impuls, Steelcase, Cluj Hub, ATP Motors, RWS, Eximtur, Iulius Mall, Mutanții, Aqua Carpatica, Ursus Cooler, Meron, Bla Shine și Mobexpert.

***

 


Despre TED și TEDxCluj


TEDxCluj a crescut odată cu fenomenul internațional. Primul eveniment a avut loc in 2010, cu 100 de participanți. Trei ani mai târziu, deja găzduia 1.000 de participanți la fiecare ediție. Acum, TEDxCluj este cea mai mare desfășurare TEDx din Romania.


În 14 ani TEDxCluj a inspirat peste 26.000 de participanți și aproape 270 de speakeri, printre care se află Oana Pelea, Andrei Gheorghe, Dani Oțil, Florin Piersic Jr., Răzvan Exarhu, Nicolae Maniu, Mihai Ghyka, Solomon Marcus, Prințesa Marina Sturdza, Dr. Raed Arafat, Cristian Lupșa, Cosmin Alexandru, Brad Blanton, Vintila Mihăilescu, Nic Sârbu, Melania Medeleanu, George Buhnici, Vlad Voiculescu, Andrei Roșu, Marius Moga. Mai multe despre aceștia și discursurile lor aici.


TED este o marcă a conferințelor în care unii dintre cei mai importanți gânditori și activiști ai lumii sunt invitați să împărtășească informații din domeniile de care sunt pasionați. TED își definește misiunea ca “idei care merită să fie răspândite”.


“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul. Evenimentul în sine este chiar mai amplu, prezentând idei care contează în orice disciplină. Participanții îl numesc “cel mai bun tratament pentru creier” și “o călătorie în viitor”.


Până în prezent, s-au organizat evenimente TEDx în peste 130 de țări – susținute în peste 100 de limbi, care au publicat online peste 30.000 de discursuri, accesibile oricui, oricând, în mod gratuit.


Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina dedicată evenimentului: https://tedxcluj.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/tedxcluj/.

 

***

Contact:
Diana Iosu
Corporate Communication Senior Advisor, DiFine PR
diana.iosu@difinepr.com
+40 784 222 55

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?