Fanfara Ciocărlia

Imagini

Informații

Data: 10 Noiembrie 2023 Vineri
Locul:Cluj, Zazen

Descriere

Fanfara Ciocarlia isi continua turneul aniversar in Romania, cu primele date confirmate la Bucuresti (8 noiembrie, Arenele Romane), Cluj-Napoca (10 noiembrie, Zazen. Street Food Garden), Brasov (11 noiembrie, Kruhnen Musik Halle) si Iasi (12 noiembrie, Sala Unirii).
Biletele sunt disponibile la fanfaraciocarlia.iabilet.ro, tickets.emagic.ro si in reteaua magazinelor partenere iaBilet.

Legendara formatie de muzica balcanica Fanfara Ciocarlia, formata din 12 lautari de origine roma din satul Zece Prajini, nord-estul Romaniei, a aniversat 25 de ani de activitate in anul 2021, pornind apoi intr-un turneu extensiv de promovare a albumului „It Wasn’t Hard to Love You”, pe care il continua anul acesta in orase din Romania. Pe harta turneului au fost confirmate patru orase pentru aceasta toamna: Bucuresti (8 noiembrie, Arenele Romane), Cluj-Napoca (10 noiembrie, Zazen. Street Food Garden), Brasov (11 noiembrie, Kruhnen Musik Halle) si Iasi (12 noiembrie, Sala Unirii).

Povestea Fanfarei Ciocarlia a inceput in urma cu peste 25 de ani, pe un drum aparent fara sfarsit, intortocheat si accidentat, ce trece printre dealuri care nu-si doresc sa fie numite munti – undeva in nord-vestul Romaniei, aproape de granita cu Moldova. Se vad ultimele case, ce par aruncate la intamplare intr-o pictura de Chagall, stand in noroi, crapate si colorate cu indrazneala, cu ferestrele lor larg deschise, holbandu-se la trecatori. Pe undeva, calatorul face brusc la stanga si, dupa ce traverseaza alt drum pietruit, ajunge in sfarsit la locul de origine al celui mai recent si incredibil fenomen in muzica de alama: Zece Prajini, unde a inceput totul pentru pentru Fanfara Ciocarlia.

Aici, in 1997, 12 muzicieni au pornit sa cucereasca lumea cu sunete profunde de tube si cornuri tenor, amestecate cu note din trompete si saxofon, totul pentru a transmite muzica de alama est-europeana catre intreaga lume. Seriozitatea misiunii lor a fost parafata odata cu lansarea primului album, in 1998, cu o vorba a seniorului trompetist, Radulescu: “Asteptati voi si vedeti – la un moment dat vom ajunge sa cantam pe Marte!“ Si, din acel moment, trupa a calatorit milioane de kilometri, in turnee fara de numar, in incercarea de a ajunge pe Planeta Rosie.

Un sfert de secol mai tarziu, dupa 9 albume lansate si nenumarate spectacole, nu a ramas nimic de rescris legat de muzica lor. Talentul ireal al celor din Fanfara Ciocarlia de a face alamurile balcanice sa atinga note de jazz, pop si rock, toate executate cu o precizie nebuna de tempo-uri nestapanite, le-a oferit statusul cultural si i-a pus permanent pe scena muzicii, de la punk, la clasic.

Albumul “It Wasn’t Hard to Love You” (lansat in 2021), oda muzicala adusa ascultatorilor Fanfara Ciocarlia din intreaga lume – reprezinta cel mai recent capitol din povestea marii trupe din micul sat, o trupa ce doreste sa readuca zambetele pe fetele oamenilor, o trupa ce tanjeste catre un viitor plin de concerte palpitante ce se prelungesc in noptile tarzii.

De-a lungul anilor, muzica Fanfara Ciocarlia s-a auzit pe coloana sonora a filmelor „Borat – Subsequent Moviefilm” (USA, 2020, r. Jason Woliner), „Hotel Beograd” (Rusia, 2020, r. Konstantin Statskiy), „Becoming Bond” (USA, 2017, r. Josh Greenbaum), „Borat – Cultural Learnings of America” (USA, 2006, r. Larry Charles) si „Head On” (Germania, 2004, r. Fatih Akin) iar trupa a avut aparitii si in documentarele „The New Gypsy Kings” (UK, 2016, r. Liviu Tipurita), „Gypsy Caravan” (USA, 2007, r. Jasmin Dellal) si „Iag Bari – Brass On Fire” (Germania, 2003, r. Ralf Marschaleck).

Au colaborat, printre altii, cu Eugene Hütz – Gogol Bordello (USA), Adrian Raso (Canada), Socalled (Canada), Bassement Jaxx (UK), Transglobal Underground (UK) Erran Baron Cohen (UK), Boban & Marko Markovic (Serbia), Esma Redzepova (Macedonia), Dzambo Agusevi Orchestra (Macedonia) si Dunkelbunt (Austria) si au primit numeroase premii: Top of the World Music Charts Europe pentru albumele „Baro Biao” (1999), „Iag Bari” (2001), „Gili Garabdi”(2005), „Queens and Kings” (2007), „Balkan Brass Battle” (2011), „Devil’s Tale” (2014) si „It Wasn’t Hard To Love You” (2021), Best Worldmusic Album pentru „Iag Bari” dar si premiul BBC Radio 3 pentru Best World Music Act from Europe.

Biletele pentru evenimentele Fanfara Ciocarlia pot fi achizitionate de la fanfaraciocarlia.iabilet.ro, tickets.emagic.ro, precum si din reteaua magazinelor partenere iaBilet.ro, incepand de la 72 lei plus comisioane.

Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului si luminilor foarte puternice. Însă dacă părinții aleg să vină însoțiți de cei mici, o vor face pe propria răspundere, achiziționând bilete de acces și pentru acestia. Minorii trebuie să fie însoțiți de un adult, posesor de bilet propriu.

Totodată, recomandăm părinților să le asigure copiilor căști de protecție. Castile de protectie sau dopurile de urechi NU vor fi asigurate de catre organizatori.

 

***

Intrarea la eveniment se face in baza regulamentului organizatorului si include respectarea tuturor restrictiilor si ale posibilelor conditii suplimentare impuse de autoritatile locale inainte de eveniment si in timpul desfasurarii evenimentului.

Mai multe detalii privind regulamentul de acces vor fi comunicate in zilele din apropierea evenimentului. Cumparatorilor de bilet li se recomanda consultarea siteului oficial si a platformelor social media Emagic, precum si a siteurilor si paginilor de social media ale platformelor de ticketing partenere (iaBilet.ro), inainte de participarea la eveniment.

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?