Stadion Steaua

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Sport - Diverse
Orar:
Lun - Vin:09:00 - 17:00

Informații de contact

Telefon: +40 21 413 6007
E-mail:
Adresa: Blvd Ghencea, 35, Sector 6, Bucharest, Romania

Descriere:

Stadium, arena & sports venue

Pe 9 aprilie 1974 a avut loc deschiderea pentru public a Stadionului Steaua cu un meci de fotbal amical între Steaua București și OFK Beograd, scor 2-2. De-a lungul anilor, Stadionul Steaua a găzduit multe meciuri memorabile ale formației de fotbal, dar și ale echipei naționale.
Dupa 44 de ani, la data de 18.07.2018 a fost încheiat contractul cu asocierea declarată câştigătoare, iar in data de 21.08.2018, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de desființare pentru arena din bulevardul Ghencea. Demolarea vechiului stadion a avut ca termen 60 de zile. Proiectarea noii arene a durat 4 luni, iar constructia 1 an si 9 luni. Startul s-a dat in februarie 2018 si s-a finalizat in data de 27 noiembrie 2020, cu 3 zile mai devreme fata de termenul din contract. Trebuie mentionat ca toata aceasta lucrare a fost proiectata si construita in totalitate de un consortiu de firme romanesti compus din Constructii Erbasu, Concelex, Terragaz Construct, MC General Construct Engineering, Graphic Studio si Popp & Asociatii.
Noua arenă din Ghencea are o capacitate de 31.254 locuri și indeplineste criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena beneficieaza de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitrii, săli de încălzire indoor, spațiu de recuperare și sală de forță, punct de prim ajutor etc.), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zona food), un total de peste 800 de incaperi si 574 de locuri de parcare.
Lucrările au fost finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții, iar beneficiarul noului stadion este Ministerul Apararii Nationale, Romania. Arena din Ghencea este administrata de CSA STEAUA București si reprezinta casa echipa de fotbal STEAUA Bucuresti, care își va desfășura aici, meciurile din competițiile sportive nationale si internationale. De asemenea, echipa de rugby a CSA STEAUA Bucuresti si Echipa națională de fotbal a României isi vor disputa anumite meciuri pe noul stadion.
La constructia noului stadion s-a lucrat un numar total de 2.000.000 de ore, iar suprafata total construita este de 82.000 de metri patrati. S-au folosit 46.000 metri cubi de beton, 4700 de tone de armatura si 107,86 km de instalatii. Printre dotarile de ultima generatie ale stadionului se afla cele 254 de proiectoare ce compun nocturna, la acest moment fiind singura nocturna din Romania echipata cu sistem DMX pentru jocuri de lumini atat cu proiectoarele pentru nocturna cat si cu proiectoarele pentru iluminatul arhitectural si 74 de difuzoare a 500W.
O parte importantă a proiectului, după agrearea lighting designului, a fost integrarea sistemului de iluminat arhitectural RGB, prin protocol DMX cu ajutorul sistemelor/produselor PHAROS, în sistemul de control general și crearea scenariilor specifice diferitelor momente dedicate activității desfășurate pe stadion.
Iluminatul ambiental arhitectural cu LED perfect pentru iluminatul static sau dinamic a fost executat cu ajutorul produselor UniFlood RGB NW, producator Signify fost Philips Lighting. Controlul dinamic a fost posibil folosind produse de control de la Pharos Controls și a protocolului DMX. Acesta poate integra atât sistemul de iluminat arhitectural cât și sistemul de iluminat nocturn al stadionului oferind flexibilitate în crearea de scenarii de lumina și acustică atât în timpul jocului cat și în pauze.
Noul Stadion Steaua a renascut si este pregatit sa isi reprimeasca suporterii fanatici care si-au petrecut ani din viata lor pentru a fi alaturi de echipa ros-albastra.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul