Pinacoteca Municipiului Bucuresti

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Muzeu
Orar:
Mie - Dum:10:00 - 18:00

Informații de contact

Telefon: 0213 156 858
E-mail:
Adresa: I.C.Bratianu nr. 2 Bucharest, Romania

Descriere:

Contemporary art museum · Modern Art Museum · Non-profit organisation

Pinacoteca Municipiului București este o entitate a Muzeului Municipiului București. Prin donații și achiziții, s-a constituit un nucleu (103 lucrări, majoritatea picturi) ce a permis inaugurarea instituției în data de 29 noiembrie 1933, într-un prim sediu - palatul Amiralului Vasile Urseanu. Colecțiile Pinacotecii au sporit prin achiziții și donații. În 1932, Emilia Margareta Marin oferea Pinacotecii o serie de opere (sculpturi și picturi) semnate de soțul sîu. În 1938, Elena Movilă dăruia Pinacotecii colecția de artă românească și universală adunată de soțul ei, magistratul Ioan I. Movilă (1846-1904). Pe lista contributorilor figurează, alături de persoane fizice, diverse instituții între care Eforia Spitalelor, Clubul Tinerimii, Automobil Clubul Român, Cabinetul Primarului General, Direcția Mișcării Culturale.
Parte componentă a Muzeului Municipiului Bucureşti, Pinacoteca Municipiului București este reprezentată prin expoziții temporare organizate la Palatul Suțu.
Muzeul Municipiului București mai deţine următoarele muzee, colecții şi case memoriale:
1. Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu
2. Palatul Voievodal – Curtea Veche
3. Muzeul „Prof. Dr. Victor Babeș”
4. Colecția „C.I. și C.C. Nottara”
5. Muzeul „Theodor Aman”
6. Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”
7. Colecția de artă „Ligia și Pompiliu Macovei”
8. Muzeul „Dr. George Severeanu”
9. Muzeul Memorial „Gheorghe Tattarescu”
10. Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici”
11. Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck
12. Casa Filipescu-Cesianu
13. Colecția "Cornel Medrea"

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul