Casa Eliad

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Muzeu, Teatru

Informații de contact

Adresa: blvd. Mircea Vodă, 5, Bucuresti, Romania

Descriere:

Casa Eliad

Casa Eliad este una dintre puținele case boierești de secol XIX care mai există în București. Clădire-monument istoric de categoria A, Casa Eliad a jucat un rol important în viața culturală a comunității bucureștene în cele mai diverse etape istorice. De-a lungul timpului, clădirea din bulevardul Mircea Vodă 5 a găzduit Facultatea de Medicină a Comunității Evreiești, Teatrul Evreiesc de Stat, Casa Raională de Cultură, iar în 1975 a devenit Casa de Cultură a Sectorului 3.

Clădire cu o istorie de două secole

Construită în anul 1789 de către căminarul Ștefan Ogradeanu, clădirea a fost distrusă în timpul marelui incendiu din 1847 din București. În a doua jumătate a secolului XIX, clădirea a fost reconstruită, în forma în care este acum, de unul dintre cei mai bogați oameni ai vremii, președintele Clubului Hipic Român Athanasie Eliad. Impresionanta casă boierească a fost modificată periodic, ultima transformare structurală fiind realizată în perioada 1911-1935,

După o lungă perioadă de timp când a fost lăsată în paragină, Casa Eliad a intrat, în anul 2011, într-un proces de reabilitare și consolidare. Clădirea a reintrat în funcțiune în anul 2012, la circa 150 de ani de când boierul Athanasie Eliad a reconstruit această clădire în forma actuală.

Arhitectura de epocă

Un reper arhitectural și stilistic semnificativ pentru București, imobilul păstrează aproape toate elementele caracteristice unei case boierești, specifice celei de-a doua jumătăți din secolul XIX – începutul secolului XX. Adăugirile perioadei postbelice sunt nesemnificative din punct de vedere structural.

Clădire multifuncțională

Casa Eliad dispune de spații multifuncționale destinate manifestărilor cultural-artistice, de la săli individuale de studiu și repetiții, până la trei săli de spectacole și un mic amfiteatru, situat în curtea interioară a clădirii.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul