Lun - Joi: | 16:00 - 20:00 |
Vin: | 16:00 - 20:30 |
Galateea Contemporary Art
Imagini
Detalii
Descriere:
Art gallery · Visual arts
Prima galerie de ceramică contemporană din România, deschisă după anii ’90.
http://www.galateeagallery.com/
Istoric
Deschisă la finele anului 2011, galeria GALATEEA este prima galerie de ceramică contemporană din România, deschisa după anii ’90.
Amplasată pe Calea Victoriei, la nr. 132, galeria se bucură de o locaţie strategică, integrabilă într-un traseu turistic cu repere culturale importante: Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă, Universitatea Naţională de Arte, Muzeul Naţional George Enescu.
Un scurt istoric al galeriei ne arată că acest spaţiu a fost destinat artei, zeci de ani.
În anul 1953, Uniunea Artiştilor Plastici din România (U.A.P) a primit în folosinţă un spaţiu, totalizând 45 mp, pentru o sală de expoziţii iar in 1955 arh. Eugen Vernescu îl amenajează, destinându-l expoziţiilor de pictură şi sculptură. În 1975, arh. Mircea Coradino îi modifică spectaculos interiorul şi faţada, iar criticii de artă Mihai Ispir şi Mihai Drişcu îl numesc Galeria GALATEEA. În anul 2009 s-a demarat proiectul de reamenajare a spaţiului, pentru a fi destinat ceramicii contemporane, de către un grup de iniţiativă format din artişti ceramişti.
Profil Galerie
Galeria are ca scop promovarea artei ceramice contemporane româneşti prin dezvoltarea de parteneriate şi colaborări cu galerii şi centre internaţionale de profil. Programul expoziţional este coordonat de grupul de artişti care a avut iniţiativa acestui demers şi şi-a propus să creeze în galerie: un spaţiu de lansare şi promovare a tinerilor ceramişti, de prezentare a artiştilor consacraţi, dar şi de omagiere a maeştrilor un loc ideal pentru întâlniri şi dezbateri privitoare la perspectivele artei ceramice în context internaţional şi la noile concepte în relaţia ceramicii cu alte domenii ale artelor vizuale un spaţiu viu, generator de dialog între artişti şi public, menit să facă înţeleasă, cunoscută, şi apreciată această fascinantă artă a focului
Manager proiect: Cristina Popescu Russu
Grupul de iniţiativă: Ioana Şetran, Cristina Popescu Russu, Gherghina Costea, Simona Tănăsescu, Vasile Cercel, Georgiana Cozma, Romana Mateiaş, Aniela Ovadiuc, Mónika Pădureţ, Bianca Boeroiu, Cristina Bolborea şi Adela Bonaţ