Aleargă TU pentru EI

Imagini

Informații

Data: 12 - 24 Iulie 2024
Locul: România

Descriere

Crosul Aleargă TU pentru EI, crosul care aduce fundației HOSPICE Casa Speranței peste 100.000 euro.

Banii vor fi folosiți pentru construirea spitalului de îngrijire paliativă pediatrică


Peste 2.000 de alergători au parcurs km spre un mare vis împlinit la Crosul Aleargă TU pentru EI, eveniment aflat la cea de-a 16-a ediție. Dintre aceștia, aproximativ 800 au luat startul la curse pe Aleea de Sub Tâmpa, în timp ce 1.300 dintre ei au alergat la cursele virtuale, km parcurși s-au înregistrat în aplicație atât din orașele țării, cât și din străinătate. Astfel, alături de partipanții din România, și cei din Germania, Austria, Danemarca, Ungaria, Olanda, Anglia au avut reprezentanți cu dublu statut: alergători și constructori de speranță. Toate fondurile generate în urma evenimentului vor fi folosite pentru construirea spitalului destinat îngrijirii paliative pediatrice de lângă București. Astfel, cu ajutorul alergătorilor, sponosorilor și donatorilor, HOSPICE Casa Speranței este cu peste 100.000 euro mai aprope de obiectivul construirii spitalului.


"Fiecare ediție a acestui cros ne dovedește că speranța are o putere fantastică: aceea de a demonstra că implicarea duce la realizare atunci când se adună mai multe fragmente de ajutor. Poate că aceste fragmente nu sunt egale ca dimensiune, dar sunt egale în simțire. Toți cei care au alergat și s-au implicat au făcut-o inspirați și dornici să vadă ridicat spitalul destinat îngrijirii paliative pediatrice. Mulțumim și le suntem recunoscători alergătorilor, partenerilor, donatorilor și voluntarilor. Datorită lor, datorită fiecărui fragment de ajutor primit, suntem mult mai aproape de un vis devenit realitate", precizează Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

 


Pacienți, copii, Moș Crăciun. Cu toții au alergat pentru EI

La fel ca și la celelalte ediții ale evenimentului sportiv, alergătorii au putut opta pentru una din cele 6 curse: 900m (copii), 2km, 4km, 10km, 18km și ștafetă. Cea mai populară cursă în rândul alergătorilor a fost cea de 4km, 334 alergători au optat pentru ea la Brașov și 319 persoane au ales această cursă virtual.

De la cursele ținute pe Aleea de sub Tâmpa nu au lipsit nici pacienții, 40 dintre aceștia au luat startul cursei de 900 m, însoțiți de personalul medical HOSPICE Casa Speranței. Nelipsit de peste 10 ani de la evenimentele sportive organizate de fundație, Ion Fulică, mult mai cunoscut sub numele de Moș Crăciun (postura din care aduce bucurie copiilor de la HOSPICE Brașov la petrecerile de Crăciun), a alergat 4 km.

Atmosfera veselă și energică a evenimentului a fost mult întreținută și de cei 86 copii care au luat startul la cursa special organizată pentru ei.

Responsabili de atmosferă sunt și cei de la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale. Pe toată perioada evenimentului, personalul școlii a organizat un stand cu specific militar, acolo au fost expuse armamente, echipamente militare și de parașutism, iar pentru cei mai tineri dintre participanți, reprezentanții Școlii de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale, au organizat un stand de pictură pe față în culorile tricolorului românesc.


Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergătorilor sau susținătorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței Brașov, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și de Instagram.

 

Mulțumim sponsorilor care au făcut posibil acest eveniment:

Avon – sponsor principal

SIT Romania

Autoliv

DC Qualitest

Rap Group

Preh

Miele

Premium Aerotech

Vestas

Sergiana

Siemens

DS Smith Paper Zărnești

Draexlmeier

Elektrobit

 


Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în cinci orașe – București, Brașov, Făgăraș Zărnești și Giurgiu, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 32 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 50.000 de copii și adulți si peste 100.000 de membrii ai familiilor lor. HOSPICE Casa Speranței este furnizor de educație medicală continuă, acreditată de către OAMGMAMR şi înscrisă în Lista Furnizorilor de EMC.

În 2021, HOSPICE a primit recunoașterea de “Spitalul Anului în România”, iar în 2023 Președintele României conferă Ordinul Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social în grad de „Comandor” Fundației HOSPICE Casa Speranței.

Puteți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație (https://www.hospice.ro/doneaza/ ) sau cu un SMS la 8846 cu textul TIMP (4euro).

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook (https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei) și pe Instagram (https://www.instagram.com/hospice_casa_sperantei/) , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?