Spectacolul: "Slugă la doi stăpâni" de Carlo Goldoni

Imagini

Descriere

 

Teatrul Vienez de Copii într-o nouă stagiune

Comedia „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni,

adusă la rampă în nouă reprezentații

București,  5 – 15 aprilie 2024

Sala Gloria, Teatrul Infinit și Teatrul Național București (Sala Mică)

Teatrul Vienez de Copii – Copiii Joacă Teatru deschide stagiunea cu prima reprezentație a renumitei comedii „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, vineri, 5 aprilie, ora 19:00, la Sala Gloria (Str. Bucovina 6). Iubitorii de teatru sunt invitați să descopere amestecul plin de farmec al intrigilor și deghizărilor amuzante, cărora le dau viață și savoare copiii actori ai trupei Teatrului Vienez de Copii. 

În perioada 5-15 aprilie, într-o serie de nouă spectacole, fiecare cu distribuții unice, toți cei peste 60 de copii din trupa Teatrului Vienez de Copii vor oferi publicului o interpretare adaptată a acestui clasic al comediei universale. 

Piesa este jucată de copii și tineri cu vârste între șapte și optsprezece ani, la finalul unei perioade de șase luni de cursuri de dezvoltare personală prin teatru, cuprinzând vorbire, mișcare, improvizație, regie și conștientizare. 

 

Program reprezentații „Slugă la doi stăpâni”:

 

  • 5 aprilie, 19:00-20:30 – Premieră.

Locație: Sala Gloria, Str. Bucovina nr. 6, Sector 3, București.

Capacitate sală: 400 locuri.

 

  • 6 aprilie, 11:00-12:30,

  • 7 aprilie, 19:00-20:30.

Locație: Teatrul Infinit, Str. Mihai Eminescu nr. 127, Sector 2, București.

Capacitate sală: 150 locuri.

 

  • 11 aprilie, 19:00-20:30,

  • 12 aprilie, 19:00-20:30,

  • 13 aprilie, 11:00-12:30,

  • 14 aprilie, 11:00-12:30.

Locație: Sala Gloria, Str. Bucovina nr. 6, Sector 3, București.

Capacitate sală: 400 locuri.

 

  • 15 aprilie, 19:00-20:30.

Locație: Teatrul Național București, Sala Mică, Bd. Nicolae Bălcescu Nr. 2, sector 1 (intrarea dinspre Str. Dr. Dimitrie Gerota).

Capacitate sală: 130 locuri.

Biletele se pot achiziționa, accesând platforma www.iabilet.ro 

 

Despre comedia „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni

Goldoni, care și-a petrecut treizeci de ani din viață în Franța și a cunoscut comediile psihologice ale lui Molière, stabilește un teren de joc extrem de dinamic pentru un tablou plin de personaje cu un umor incomparabil. 

Pantalone, un negustor din Veneția, trebuie să-și schimbe brusc planurile: ginerele său mult visat, bogatul Federigo Rasponi, pare să fi fost înjunghiat. Așa că Pantalone își logodește rapid fiica Clarice cu Silvio, fiul unui avocat onorabil.  Nunta ce ar fi trebuit să aibă loc imediat este amânată de Truffaldino, un servitor, care aduce vestea că stăpânul său, Federigo, face o vizită neanunțată. Clarice și Silvio sunt cuprinși de panică, dar Pantalone se bucură în sinea sa că viitorul ginere este încă în viață. Totuși, realitatea este alta: Federigo este fratele lui Beatrice, iar ea se deghizează sub identitatea fratelui ei pentru a-l găsi pe iubitul său, Florindo.

Cu ajutorul hangiului Brighella, singurul care detectează deghizarea, Beatrice își pune planul în mișcare, neștiind faptul că și ea va deveni curând victima unei înșelăciuni. Între timp, Florindo, bărbatul căutat de Beatrice, este urmărit de autorități, pentru presupusă implicare în atacul lui Federigo. Ajuns la Veneția, el nu o caută doar pe Beatrice, ci și un servitor. Aici, îl întâlnește pe Truffaldino. Sărmanul Truffaldino, plătit insuficient de Beatrice și mereu flămând, este acum angajat și de către Florindo, pentru că mai mulți bani înseamnă mai multă mâncare.

Din motive de comoditate, Truffaldino îl cazează pe Florindo în același han în care este și Beatrice. În acest fel, el crede că își poate îndeplini îndatoririle de "servitor a doi stăpâni" confortabil și fără prea mult efort - ceea ce se dovedește în curând a fi o greșeală, deoarece viața lui Truffaldino se transformă din ce în ce mai mult într-un extenuant și comic exercițiu de echilibristică între cei doi "stăpâni" ai săi. 

Pe spectatori îi așteaptă o serie de întâmplări, șiretlicuri și păcăleli extrem de comice. 

Așadar, vă învităm la spectacol să descoperim împreună deznodământul situațiilor comice!

 

Detalii despre organizator: 

Asociația Teatrul Vienez de Copii – Copiii Joacă Teatru

www.teatrulvienezdecopii.ro 

Email: office@teatrulvienezdecopii.ro 

Telefon: 0728 853 417

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?