BANFF Mountain Film Festival World Tour

Imagini

Informații

Data: 5 Aprilie 2024, 18:45 Vineri

Descriere

Festivalul de film montan de la Banff (provincia Alberta, Canada) este recunoscut drept cel mai prestigios concurs internațional de filme scurte și documentare despre natura, cultura, activități și mediul montan, un ”Oscar” al filmelor cu acest profil.
Festivalul are loc in fiecare toamna în Banff și a devenit din 1976 până astăzi, un eveniment cultural emblematic pentru comunitatea montană mondială. După fiecare ediție, o parte din cele peste 80 de filme înscrise în etapa finală a festivalului din Canada sunt selectate și prezentate ulterior în circuitul Banff World Tour.

Circuitul internațional al filmelor intrate în selecția finală a festivalului – Banff World Tour, are loc astăzi în peste 50 de țări și 600 de comunități de pe întregul mapamond.

Banff World Tour are loc în România din 2018, la inițiativa lui Marian Anghel - actualul director coordonator al circuitului românesc, iar caravana proiecțiilor în țară cu o selecție a filmele din festival este organizată de Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO, www.educatie-outdoor.ro) ca parte a programului de educație outdoor în țară.

Circuitul românesc al filmelor de la Banff este realizat încă de la prima ediție cu sprijinul deosebit al Ambasadei Canadei în România și Republica Moldova.

Ajuns la a cincea ediție în acest an, circuitul românesc va avea loc în patru orașe: București, Brașov, Timișoara și Cluj.

Se vor prezenta publicului prezent în sală nouă filme de scurt metraj (între 7 și 33 minute), în două calupuri cu o pauză intermediară, ce acoperă spectru variat de activități specifice zonei de outdoor, mediu și natură.

Filmele din acest an, unele premiate la festival, vor aborda activități precum cățărarea sportivă în faimoasele chei ale Verdonului (Franța), natură și cultura montană (premiat), expediție și explorare pe schiuri în insula canadiană Baffin, mountain bike în diferite țări din America de Sud, alergare montană combinată cu cățărare, alpinism și BASE Jump în Pakistan (premiat), parapantă și nu în ultimul rând, un alt film premiat despre cățărarea pe stâncă ”văzută” din perspectiva unui orb – faimosul Erik Weihenmayer, primul orb pe Everest.

Cele peste două ore de proiecție vor purta spectatorii în zone cu peisaje captivante și le vor oferi ocazia să asiste la proiecte ambițioase cu un nivel crescut de adrenalină, realizate de sportivi perseverenți în a-și atinge obiectivele dar și proiecte pline de emoție, cu mesaje profunde.

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?