Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară

Imagini

  • Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară
  • Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară
  • Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară

Informații

Data: 3 - 6 Aprilie 2025
Locul:Bucureşti, Parcul Izvor

Descriere

Cel mai mare Cozonac Domnesc din Bucovina la Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară, 3 - 6 aprilie 2025

 

Dacă ești iubitor de bucate autentice și arome de primăvară, nu trebuie să ratezi Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară! În perioada 3-6 aprilie, Parcul Izvor din București devine locul unde tradiția se întâlnește cu savoarea, iar preparatele gătite pe loc vor transforma fiecare vizitator într-un gurmand fericit!
Cel mai mare Cozonac Domnesc din Bucovina, pregătit în fața publicului la Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară!
Regina cozonacilor alături de gospodine pricepute din frumoasa Bucovină, vor prepara, sub privirile vizitatorilor, cel mai mare Cozonac Domnesc făcut vreodată la un festival!
Acest cozonac dolofan și parfumat, de dimensiuni spectaculoase va avea o lungime de peste 15 metri și va cântări aproximativ
500 de kilograme, transformându-se astfel într-o adevărată atracție a festivalului. O adevărată provocare culinară, realizată după o rețetă tradițională, cu ingrediente alese pe sprânceană, ce va fi frământat folosind doar ingrediente de cea mai bună calitate.
Cifrele vorbesc de la sine, întrucât pentru realizarea acestui cozonac spectaculos, se vor folosi 250 kg făină, 300 de ouă, 250 kg nucă, 50 litri lapte proaspăt, 12 kg drojdie, 1 kg sare, 10 kg de cacao, 10 kg unt si tot atâtea de smântână. Va fi frământat ca la carte, lăsat la dospit, împletit cu grijă și copt încet, până când devine rumen și numai bun de savurat, iar fiecare etapă va putea fi urmărită de vizitatori, care vor avea ocazia să descopere secretele celui mai bun cozonac domnesc. Iar partea cea mai bună? După ce-l scoatem din cuptor, îl împărțim cu toată lumea!
Cozonacul nu va fi impresionant doar prin dimensiuni, ci și prin gust, garantat de rețeta tradițională și de mâinile iscusite ale gospodinelor de la Cozonac Domnesc, ce mai…cozonac făcut ca odinioară.
Sow-uri culinare live nu vor lipsi de la terasa lui Nicolae Ciobanu, care vine tocmai din Alba pentru a pregăti sub ochii trecătorilor un adevărat festin culinar. Pastramă de berbecuț la grătar, carne suculentă la garniță, cârnați de porc și de oaie, cârnați de casă tradiționali, fasole cu afumătură sau varianta de post pentru cei care postesc, pulpă de porc la tavă, mititei, costițe și ciolane, pe gustul tuturor – sunt doar câteva dintre bunătățile ce vor făcea pofticioșii să revină zi de zi!
Meniu de post, dar cu savoare primăvăratecă! Pentru cei ce postesc, festivalul vine cu preparate care combină prospețimea legumelor de sezon. Cartofi natur cu verdețuri de primăvară, orez paella reinterpretat cu legume colorate, ciulamaua de ciuperci cu smântână vegetală, tocănițe, salate și garnituri care te vor cuceri instant! Gustul cu siguranță te va face să iei câte ceva și pentru acasă!
Festivalul unde primăvara se gustă! Pe lângă preparatele delicioase, festivalul aduce și zeci de produse tradiționale, de la brânzeturi fine și mezeluri, la dulcețuri artizanale și băuturi alese, specialități cu cafea, rece sau caldă, toate perfecte pentru a fi savurate la fața locului.
Vino să descoperi gusturile “neaoșe”, să vezi live cum se face un cozonac de poveste și să te bucuri de cele mai bune merinde de primăvară!

Vă așteptăm
- Locație: Parcul Izvor, București
- Perioada: 3-6 aprilie 2025, 9.00 – 22.00
 
Contact - Marius Adam - 0747 869686

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?