Expoziție "Rezonanțe - Eugen Popa și pictura chineză contemporană"

Imagini

Informații

Data: 27 Mai - 26 Iunie 2024
Preț: Intrare liberă
Locul:Bucureşti, Centrul Cultural Chinez

Descriere

Expoziție "Rezonanțe - Eugen Popa și pictura chineză contemporană"

Ora și locul
27 mai 2024, 10:00 – 26 iun. 2024, 17:30

București, Str. Batiștei 34, București 030167, România


Suntem încântați să vă invităm la o nouă expoziție captivantă la Centrul Cultural Chinez din București! Această expoziție prezintă lucrările unor pictori chinezi talentați, sub îndrumarea marelui pictor român Eugen Popa, care a predat la Academia de Artă din Zhejiang, China.

Conform acordului cultural dintre China și România, în perioada 1960-1962, renumitul artist român Eugen Popa și soția sa, Gina Hagiu, au fost invitați de Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze și au fost trimiși de Ministerul Culturii din România la Academia de Arte Frumoase din Zhejiang (actuala Academia de Arte din China) pentru a conduce cursurile de pictură în ulei (prescurtat "clasa de instruire"). Activitatea artistică și de predare a lui Eugen Popa în China, desfășurată pe o perioadă de doi ani, a adus contribuții importante la schimburile culturale dintre China și România și la dezvoltarea artei picturii în China, promovând formarea diversității artei plastice în noua China.

Pentru a celebra 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între China și România, această expoziție prezintă un total de 75 de lucrări, documente și videoclipuri, având ca temă principală lucrările de pictură ale soților Popa și ale cursanților clasei de instruire, extinzându-se până la creațiile reprezentative ale picturii contemporane chineze. Organizarea acestei expoziții este atât o retrospectivă a istoriei importante a schimburilor culturale dintre China și România și a prieteniei prețioase dintre cele două țări, cât și o prezentare a dezvoltării picturii contemporane chineze din a doua jumătate a secolului XX. De asemenea, aceasta este o dovadă puternică a rezultatelor schimburilor și colaborărilor culturale dintre China și România.
Expoziția va fi deschisă publicului începând de luni, 27 mai, și va fi disponibilă timp de o lună întreagă. Vizitatorii sunt bineveniți de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:30, pentru a admira aceste opere de artă deosebite. Intrarea este liberă!

 

Detalii

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?