Xenia Cambrea: 100 de tineri pentru dezvoltarea României

Imagini

Informații

Data: 30 Mai - 9 Iunie 2024
Locul: România

Descriere

Performanță pe acorduri de vioară la doar 5 ani.
Xenia Cambrea, cea mai mică participantă a campaniei
„100 de tineri pentru dezvoltarea României”

 

Talentul și perseverența o descriu pe Xenia Cambrea, o fetiță de doar 5 ani, care reușește să captiveze inimile și atenția publicului prin performanțele sale remarcabile la vioară. Născută cu o pasiune de neclintit pentru muzică, Xenia a îndrăgit acest instrument de la vârsta fragedă de doar un an. La doar patru ani, ea a început să concureze în cadrul unor concursuri naționale și internaționale, obținând întotdeauna premiul I sau de excelență.

 

Deși Xenia merge la grădiniță, nivelul său de studiu la vioară este echivalent cu cel al clasei a IV-a, după cum spun specialiștii. Talentul său precoce și dedicarea pentru muzică sunt evidente în fiecare notă pe care o cântă. Recent, Xenia s-a alăturat campaniei naționale „100 de tineri pentru dezvoltarea României”.

 

Dar talentul Xeniei nu se limitează doar la vioară. Fetița minune studiază și pianul, a învățat să citească singură și face calcule matematice complexe, folosind metoda Soroban. În plus, joacă șah și desenează, demonstrând o versatilitate și o inteligență ieșite din comun. Pe lângă toate acestea, Xenia practică și baletul în cadrul Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București.

 

Talentul Xeniei Cambrea și determinarea sa reprezintă o sursă de inspirație pentru toți cei din jur. La o vârstă la care mulți copii abia descoperă lumea, Xenia nu doar că o explorează, dar contribuie și la îmbogățirea ei prin arta și inteligența sa remarcabile.

 

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

 

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, ce va fi lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la finalul acestui an.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?