"Ziua Mărțișorului" - Ediția a III-a

Imagini

Informații

Data: 2 Martie 2024, 19:00 Sâmbătă

Descriere

Casa Artelor Dinu Lipatti invită publicul iubitor de Artă și Cultură sâmbătă, 2 Martie 2024, începând cu ora 19:00, la cea de-a III-a Ediție a evenimentului "Ziua Mărțișorului", eveniment care face parte din Programul - Sărbători Naționale și este dedicat venirii primăverii și eternului feminin.

Sărbătoarea Mărţişorului celebrează venirea primaverii și este un obicei specific românesc, preluat și de alte țări vecine în ultimul secol. În această zi, bărbaţii oferă doamnelor şi domnişoarelor apropiate mărţişoare, despre care se consideră că sunt aducătoare de fericire si noroc. Tradiţional, mărţişoarele sunt formate dintr-un şnur împletit roşu cu alb, cu care se leagă simboluri ale norocului: trifoi cu patru foi, potcoavă, coşar.

Cu ocazia acestei zile minunate, dedicate venirii primăverii și renașterii, Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită la un Recital inedit de pian la șase mâini susținut de Trio Equilibrium din care fac parte trei tinere și talentate pianiste: Lect. univ. dr. Ioana Valentina Cojuharov, Prof. Mădălina Dima, Prof. Marta-Claudia Băceanu-Tudor.

Cele trei muziciene au în comun același parcurs muzical: mai întâi ca eleve ale Colegiului Național de Arte „Dinu Lipati” din București, apoi ca studente la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în prezent ca profesori de specialitate în școli și licee vocaționale, dar și ca artiste interprete, acestea desfășoară o bogată activitate concertistică. Membrele trio-ului împărtășesc aceeași pasiune, pianul, instrumentul ce a condus la realizarea acestui proiect. Repertoriul abordat este format din lucrări originale specifice pentru ansamblul de pian la șase mâini, dar și din transcripții și aranjamente măiestrite de compozitori cu renume. Repertoriul a fost special conceput, ales și structurat pentru a prezenta în fața publicului o paletă cât mai variată de genuri și stiluri musicale. Acest proiect inedit le-a atras pe interprete prin unicitatea sa și datorită aspectelor camerale și acustice pe care le propune o astfel de colaborare. În dorința de a aduce proiectul lor de suflet cât mai aproape de public, Trio Equilibrium a susținut concerte și recitaluri pe scene prestigioase din București, dar și din țară, în orașe precum: Mogoșoaia, Breaza, Buftea, Bușteni,Tecuci, Brașov, Ploiești, Galați, Onești, Sinaia. Activitatea trioului a fost apreciată și premiată internațional în următoarele competiții de specialitate: Premiul I și de Excepție la Concursul Internațional Pro Piano-România, 2018; Gold Star la Concursul Internațional Music and Stars Awards, 2021; Platinum Award la WPTA, Singapore, 2021, Premiul I de Excelență la Concursul Internațional de Interpretare Magia Colindelor, România, 2021; Gold Prize la Concursul Internațional World Classical Music Awards, 2021.

În program compoziții sunt incluse compoziții de: Dinu Lipatti, George Bizet, Serghei Rachmaninov, Iosif Ivanovici, Jean-Henry Ravina, Maarten Smit, Eugen Doga, Nicolae Coman, Timothy Brown, Mike Cornick, Heinrich Alberti, Hans Hausser.

Conceptul evenimentului „Ziua Mărțișorului” la Casa Artelor Dinu Lipatti, Ediția a III-a aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti. Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon de pe bilet.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, TRINITAS TV; #centruldepresa, spotmedia, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Radio Romania Cultural, Observatorul Cultural, Societatea de Transport București.

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?