Șaraimanic • Periferic Feeric • Lăutărie din Mahala

Imagini

Informații

Data: 12 Iunie 2024 Miercuri

Descriere

PERIFERIC FEERIC este un nou concept de evenimente Șaraimanic.
Cum oamenii își împing mereu marginile în direcția inimii lor, așa și muzica periferiei, muzica mahalalelor, e o ocazie perpetuă de recentrare, de regăsire, de redescoperire pentru cei care intră în vibrație cu aceste armonii.
Începem cu o formulă muzicală despre care Sorin Necunoscutu’ ne-a zis bucuros: “O să iasă ceva lăutăresc autentic!”
Așadar, Sorin Necunoscutu’ & Panseluța Feraru – voce, Marin Alexandru- vioară, Adrian Miu- țambal, Aurică Turcitu – contrabas, Sile Dorel – acordeon.
Îl cunoașteți pe Sorin Necunoscutu’? Gabi Luncă venea acasă la el și îi zicea: „Ia cântă, Sorine, ce știi tu!” și Sorin începea să-și cânte cântecele care, mai apoi, au fost preluate și făcute cunoscute de către mulți alții: “Nu există-n lumea asta frate ca al meu” , “Carpeta din Serai”, „Fata care vinde flori”. Porecla devenită “nume de scenă” i-a fost dată tot de Gabi Luncă: luându-l pe Sorin la cântari, lumea întreba: “Cine-i băiatu’ ăsta? Un om bun, un necunoscut, maică!”
Să nu uităm că așa numita “muzică de mahala” e muzica versurilor create pe loc, a poveștilor de la poartă, a șprițului din curți. E muzica ce alină și însoțește viața și moartea, de la botez și nuntă la înmormântare.
I se spune “muzica adevărată” pentru că e vie, fragilă și, mereu dedicată. Mustește de viață, de energie, de oftat și de bucurie.

PERIFERIC FEERIC Șaraimanic e despre vederea periferică, trăirea periferică și, să-i spunem așa, muzica periferică. Muzica ce indică mereu centrul. Centrul lumii.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?