Concert Al Di Meola acoustic trio

Imagini

Informații

Data: 27 Septembrie 2023, 20:00 Miercuri

Descriere

În data de 27 septembrie 2023 Arenele Romane din București vor găzdui o seară de concerte jazz, în organizarea Asociației Forfun, cu scopul de a promova tinere talente locale, oferindu-le posibilitatea de a performa în deschidere la concertele artiștilor cu notorietate internațională. Astfel de la orele 20:00 va urca pe scenă trupa Ineffable, iar de la orele 21:00 va avea loc concertul AL DI MEOLA acoustic Trio.
Al Di Meola a fost recunoscut la nivel internațional în ultimele patru decenii ca un virtuoz de cel mai înalt nivel al chitarei. Fiind un compozitor cu un talent ieșit din comun, Di Meola a realizat peste 20 de albume și a colaborat la realizarea a altor zeci de albume cu supergrupuri de fuziune precum Return to Forever (cu Chick Corea, Stanley Clarke și Lenny White), celebrul Trio de chitară acustică cu John McLaughlin și Paco de Lucia și trio-ul Rite of Strings cu basistul Clarke și violonistul Jean-Luc Ponty. Având o tehnică uluitoare atât la chitarele acustice, cât și la cele electrice, o profunzime și un lirism inerent, Di Meola are un statut regal printre fanii care se adună în mod regulat la concertele sale.
Cei 4 tineri din trupa Ineffable locuiesc și studiază muzică în 4 țări diferite, dar acest lucru nu este o piedică în activitatea lor muzicală. De la începutul proiectului, din 2017, au lansat 2 LP-uri cu piese proprii, au realizat 8 videoclipuri, au avut un concert simfonic cu Filharmonica de Stat Târgu Mureș și pe lângă nenumăratele premii adunate, au avut concerte feauturing cu Barabás Lőrinc, Bill Laurance – 5 Grammy cu Snarky Puppy și A.G. Weinberger. Ei se caracterizează ca o trupă de jazz fusion cu elemente multidimensionale, R&B, jazzy și new soul.
Memebrii trupei sunt:
Regián Réka-Kata – voce, flaut,
Pál Zsigmond – clape,
Szereceán Tihamér– chitară bass, bass Synth,
Szereceán Osszián – percuție.

Biletele se pot procura pe platformele iabilet.ro, bilete.ro și eventim.
Partener media: Rock FM
Parteneri: JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Ursus Breweries.
Program:
Open gate: 19:00
20:00 - Ineffable
21:00 - AL DI MEOLA acoustic trio

 

Bilete

Al Di Meola

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Al Laurence Di Meola (n. 22 iulie 1954, Jersey City, New Jersey, SUA) este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică și cu Carlos Santana, ca sursă de inspirație.

A cântat cu formația Chick Corea în anii de studenție la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A câștigat de patru ori titlul celui mai bun chitarist de jazz la Guitar Player Magazine's Reader Poll. Criticii muzicali menționează că puțini dintre chitariștii lumii au revoluționat atât de mult stilul interepretativ la chitară ca Al di Meola. A cântat în orchestră cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin și Paco de Lucia. Câteva dintre albumele sale reprezintă culmi neîntrecute ale stilului foarte elegant, extrem de tehnic, de sorginte latino-americană și spaniolă: "Elegant Gipsy"(1971), "Casino" (1978), "Splendido Hotel" (1980).

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?