Gală de Balet, o călătorie în universul dansului, pe scena Operei Brașov

Imagini

Informații

Data: 15 Iunie 2024, 18:30 Sâmbătă
Telefon Informații: 0268/419.380
Evenimentele trecute
  • 12 Iunie 2024, 17:00 Miercuri

Descriere

Gală de Balet, o călătorie în universul dansului, pe scena Operei Brașov

 

Miercuri, 12 iunie 2024, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, Opera Brașov vă oferă „Recitalul de la ora cinci”, susținut de artiștii: Mădălina Bourceanu - soprană, Alexandru Chiriac – bariton, Șerban Ioan Dinu – bas, Andrei Lucian Ionescu – bas, Dan Popescu – bas, Simona Patriche îi va acompania la pian, iar Simona Manole va face prezentarea momentelor muzicale.

În cadrul recitalului, veți putea asculta muzică de operă: „Mefistofele” de A. Boito, „Vecerniile siciliene” de G. Verdi, „Aleko” de S. Rachmaninov, cântece napolitane: „Non ti scordar di me” și „Tu ca nun chiagne” de E. de Curtis,Core‘ngrato” de S. Cardillo, dar și piese din repertoriul românesc: „Pe sub flori mă legănai” și „Vai, bădiță, dragi ne-avem” de Tiberiu Brediceanu.

• Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 8 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 2 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

 

Sâmbătă, 15 iunie 2024, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă prezentăm o Gală de Balet extraordinară, în care îi vom avea, ca invitați, pe prim-balerinii: Candela Nieto și Lazaro Ortega de la Teatrul de Balet Sibiu, Mariya Lozanova Buzincu și Dumitru Buzincu de la Opera Națională Română Iași, Carla Dukai și Antonin Faraut de la Opera Națională Română Timișoara. Își dau concursul soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. Participă, de asemenea, Studioul de balet pentru copii al Operei Brașov, îndrumător: Iulia Coșeriu. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole.

Gala de Balet este o călătorie în universul dansului și reunește fragmente din spectacole de balet însemnate, cunoscute și apreciate din repertoriul genului, multe dintre ele noutăți pentru publicul brașovean.

În prima parte a spectacolului, veți putea urmări momente de balet clasic, din: „Lacul lebedelor” de P.I. Ceaikovski, „Don Quijote” și „Bayadera” de L. Minkus sau „Coppélia” de L. Delibes. În a doua parte a galei, sunteți invitați să vă delectați cu fragmente de balet neoclasic și modern, „Bodies & Emotions” de Ph. Glass, „Passing” de C. de Saint-Saëns sau „Dragoste de mamă”, pe muzica semnată de Secret Garden. Baletul Operei Brașov a pregătit, special pentru seara de sâmbătă, numere noi de balet, cum ar fi „According to the Real”, pe muzica lui Wim Mertens.

Gala de Balet va aduce, pe scena Operei Brașov, nume importante ale vieții dansului din România. Soliștii Candela Nieto și Lazaro Ortega de la Teatrul de Balet Sibiu vin pentru prima dată pe scena noastră, ei provenind din Spania și, respectiv, Mexic. Prim-balerinii Mariya Lozanova Buzincu și Dumitru Buzincu țin capul de afiș al spectacolelor de balet de la Opera Națională Română Iași. Carla Dukai și Antonin Faraut, de la Opera Națională Timișoara, vor prezenta un fragment din cea mai recentă premieră în care dansează, „Bodies & Emotions”.

Regia artistică a galei este semnată de Alexandru Fotescu. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafiile sunt creațiile lui Marius Petipa, Asaf Messerer, Anton Dolin, Jules Perrot, Ovidiu Matei Iancu, Iulia Coșeriu, Dorin Mirea și Alexandru Fotescu. Maeștri de repetiții: Melania Condoiu, Diana Drăgan, Mihaela Pop. Regie scenă: Alexandra Scriminț.

* Spectacolul durează două ore și 30 de minute și are două pauze.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!


Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.


Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?