Transilvania Blues Festival - Ediția V

Imagini

Informații

Data: 28 - 30 Septembrie 2023

Descriere

Transilvania Blues Festival ajunge în acest an la cea de-a cincea ediție! Revenim pe 28-30 septembrie cu premiere și exclusivități în România și Brașov!
În cele trei seri ale festivalului în clubul Rockstadt, gazda noastră fidelă, vor concerta în premieră artiști importanți ai genului.

Pe lângă artiștii internaționali, dorim să promovăm și trupele românești de gen, artiști locali și autohtoni deja consacrați cât și muzicieni debutanți, astfel încât prima seară - joi 28 septembrie - este dedicată unui proiect local inedit - Nosferatu Blues sau BLUESFERATU - o simfonie de blues. Prietenii noștri Yokko (Fernet Blues Company) și Wattzy au compus muzică inedită pentru capodopera mută a lui F.W. Murnau din 1922. Ei vor fi acompaniați de alți muzicieni locali invitați. Va fi prima oară cînd acest film cult va fi proiectat LIVE în acorduri de BLUES. Intrarea este liberă!

În cea de a doua seară, vineri 29 septembrie avem două premiere în România! Trioul german Muddy What?, cu energica Ina Spang la chitară și mandolină, este un grup tînăr și energic care își declară stilul ca fiind ”New Blues”! Trupa din München a câștigat German Blues Challenge în 2021 și acum atacă puternic scena europeană de blues.

Apoi, direct din Brazilia, Fred Sunwalk, chitarist extraordinaire, pentru prima dată la noi în țară, va da un recital de calibru și intensitate maximă, cu un aer și atmosferă de Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan și Carlos Santana.

A treia zi de festival, sâmbătă 30 septembrie, începe cu o altă premieră românească, un chitarist și vocalist fabulos, cu un show în stilul numit North Mississippi. Tony Holiday vine tocmai di Memphis, Tennessee, cu un nou album aflat în vârful topurilor de specialitate, ”Motel Mississippi".

Urmează concertul Blues Caravan ediția 2023, în premieră în România și la Brașov. Proiectul Blues Caravan este unul inedit, itinerant european, inițiat de celebra casă de discuri Ruf Records, cu artiști americani și englezi tineri și promițători. În fiecare an are altă componență, noi i-am adus și în ediția trecută a festivalului.
Anul acesta Blues Caravan are trei recitaluri, trei chitaristi, trei voci, o super prezență feminină și unul din numele sigure de viitor ale bluesului, Ally Venable din Texas, Will Jacobs din Chicago și Ashley Sherlock din Manchester, Marea Britanie.

Pe parcursul celor două zile ale festivalului vom organiza și un târg de discuri vinil și o expoziție foto legată de evenimentele anterioare Transilvania Blues Nights & Festival, capturate pe celuloid de fotograful brașovean Genu Arieșianu.

Evenimentul este organizat de Asociația Transilvania Arts & Events și co-finanțat de Primăria
Municipiului Braşov.

Parteneri media: Zile și Nopți, Rock FM

PROGRAM:

28 septembrie:
BluesFERATU (BV)

29 septembrie:
Muddy What (GER)
Fred Sunwalk (BRZ)

30 septembrie:
Tony Holiday (US)
Blues Caravan 2023 (US, UK)
Will Jacobs
Ally Venable
Ashley Sherlock

 

Bilete online pe iabilet.ro și la locați. Preț bilete 1 zi 100 lei, abonament 2 zile 160 lei. Preț la intrare în ziua concertelor, 130 lei.

B. There and Let There Be Blues!

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?