Florin Chilian și Fără Zahăr
Imagini
Informații
Descriere
Florin Chilian și Fără Zahăr - 19.10.2023
TRANSILVANIA RHYTHM
Maraton muzical 13 octombrie - 30 octombrie
Kruhnen Musik Halle
"Muzica aduna comunitatea"
Scopul proiectului cultural "Transilvania Rhythm" este de a promova diversitatea culturală prin intermediul muzicii și de a aduce împreună comunitatea din Brașov și din împrejurimi, precum și turiști și vizitatori din alte părți ale țării sau din străinătate.
Proiectul este pentru toti iubitorii de muzică de toate vârstele, care caută experiențe culturale variate prin genurile muzicale care variază de la pop la rock, de la muzică electronică la muzică lăutărească, dar și muzică clasică sau jazz/blues, Hip Hop sau Afro.
Activitățile principale ale proiectului constau în organizarea a 25 de concerte, 32 de nume importante in scena muzicala în două săli de concerte diferite, Kruhnen Musik Halle și Rockstadt Musik Halle, timp de 13 zile, cu un program care variază zilnic și include 13 genuri muzicale diferite. Astfel, publicul va avea oportunitatea de a experimenta și descoperi diverse stiluri muzicale.
Bilete: 70 Lei disponibile online https://www.iabilet.ro/bilete-brasov-concert-florin.../
si la locație
Open door: 19:00
Concert: 21:00
Accesul persoanelor sub 18 ani este STRICT INTERZIS
Prezentarea actului de identitate în orginial este o condiție obligatorie.
Florin Chilian
Sunt un om norocos doar ca am invatat sa muncesc prea de timpuriu si prea din greu pentru ca sa mai pot spune vreodata ca-mi place munca. Am ajuns la timp la intalnirile ce urmau sa-mi defineasca viata. Sunt nascut in mileniul trecut in ziua de sambata, 14 decembrie. Sagetator fiind cu ascendent in Sagetator. Unii ar spune ca „mai rau” nu se poate.
Am crescut si sunt domiciliat in Bucuresti.
Am invatat la scoala generala 112 din Salajan, unicul meu merit fiind acela ca am citit absolut toata biblioteca scolii iar intre timp am ajuns multiplu campion national de ciclism la clubul Stirom din Bucuresti. Aceea a fost una dintre multele biblioteci asimilate de mine de-a lungul copilariei si adolescentei ca informatie, ca energie vie si nu ca materie stearpa, seaca si arida spre a-mi servi unei nefiresti impaunari cu valoare de adjectiv a unei efemere conditii de intelectual rasat.
Am absolvit liceul Matei Basarab din Bucuresti unde m-am intalnit cu muzica. Am cantat in formatia scolii Rubin si am castigat festivalul national Cantarea Romaniei.
Am activat in brigada artistica a liceului si am castigat festivalul national Cantarea Romaniei.
Studii
Nu am studii muzicale.
Nu te invata nimeni sa respiri.
Nu am voce, poate ca am doar un timbru vocal mai aparte.
Nu stiu sa cant la chitara. La ea, la chitara, doar ma joc.
Nu sunt poet. Eu scriu texte si este posibil sa fiu doar un povestitor relativ ok al intamplarilor care mi-au definit viata.
Sunt un om norocos pentru ca am reusit sa ajung la timp la aceste intamplari ce urmau sa-mi defineasca viata.
Altfel…
Am ales sa fac din post scriptum-ul albumului meu „Autistul Nu-l mai goniţi pe Brâncuşi! „un articol de sine statator satul fiind de cei care ma intreaba si cum cine imi scrie versurile… Eu le scriu, niciodata inca altcineva dar cu observatia ca sunt numai niste simple texte pentru muzica pe care tot eu mi-o fac. Versuri in afara de Fuego, Bamby, baietii cu Rap-ul si colegii mei in general, mai faceau Mihai Eminescu, Goerge Cosbuc, Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Tudor Arghezii, George Bacovia, Ion Minulescu, Nechita Stanescu, Otilia Cazimir… etc. Eu nu ma pot adauga acestora din prostie sau nestiinta ca scuza.
Mai mult, ma gandesc ca poate acum – dar am totusi slabe sperante… – vor intelege unii de ce sunt numai reactiv, adica de ce doar reactionez la ce se intampla si nu initiez niciodata un atac sau o alta prostie de genul asta.
Un alt motiv este acela ca m-am cam saturat de cei care intrebati de mine spun invariabil: „Cine, Chilian?! Este un om foarte dificil, ai grija cu el!”
Cum lumea este multa dar oamenii putini, trebuie sa constat ca nici unul dintre cei care spun despre mine ca-s dificil nu m-a cunoscut vreodata si doar au auzit de la unul care stie de la un altul, ce la randul lui aflase de la cineva vreodata.
Ce e drept e drept. Dificil sunt pentru ca am relatii minimale de excelenta cu arta mea. Nu am copiat nimic niciodata, nu am furat nimic de la nimeni niciodata si asta in Romania te face sa fii un ciudat.
Aveam pana mai ieri 3 albume si 6 discuri adica :
Muzica
„Iubi – Interfata la realitate”
„Zece Porunci – Raport despre starea natiunii 1989/2004. Primul pas” – un album de care sunt extrem de mandru pentru ca pe langa faptul ca piesa Zece a schimbat obiceiurile de nunta si botez din Romania si asta dupa ce absolut toate radiourile au refuzat-o doi ani de zile intrebandu-ma cretin daca nu cumva ma cred Bach sa fac eu piese numai cu voce si pian ca in secolul 16 – acest album, tematica lui, cele Zece Porunci nu a mai fost abordata de nimeni niciodata pe pamant, ca muzica laica de 2000 de ani incoace.
Mie mi-a cam reusit intreprinderea asta desi, e drept, recunosc ca 3 ani a durat numai studiul tematicii teologice.
„Autistul, nu-l mai goniti pe Brancusi” – Albumul asta… E prea destept pentru prostii de romani mi-au spus toti directorii de programe muzicale de la radiourile din Romania. Ca atare nici o piesa de pe el nu a intrat la difuzare nici macar o secunda pe nici un canal de media. Cu toate astea am fost recompensat pentru el cu Discul de Aur si cu Discul de Platina pentru vanzari. Este ultimul material discografic din Romania recompensat cu aceste distinctii si ma tem ca asa va ramane impofida platformelor media unde evolueaza la audiente de vis o mare marte dintre colegii mei.
Fără Zahăr
este o trupă de muzică și umor, abordând mai multe genuri muzicale pe versuri comice, de satiră socială. Membrii ei fondatori sunt Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu, originari din Dorohoi, jud. Botoșani.
În cântecele lor, formația combină caracteristicile de hip-hop, (Sandu, Lav-stori), folk, ("D'la munte", "O, cal frumos"), latino ("Stella"), punk rock (The MF Song, Zob da club) și metal (Dunitru, Diesel
Componență
• Bobi Dumitraș (n. 1978, Dorohoi, județul Botoșani) - chitară acustică, voce;
• Bobo Burlăcianu (n. 1979, Dorohoi, județul Botoșani) - voce, chitară electrică;