Robin and the Backstabbers

Imagini

Video

Robin and the Backstabbers, CC BY-SA 3.0, prin Wikimedia Commons

Robin and the Backstabbers este o formație românească de pop melodramatic[1] din București, fondată în 2010. Componența actuală îi cuprinde pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Eugen Nuțescu (chitară bas), Vladimir Proca (baterie), Radu Moldovan (baterie) și Andrei Fântână (clape, saxofon, acordeon, chitară, muzicuță).

Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România (București, Timișoara, Cluj, Galați, Iași, Brașov, Constanța, Târgu Mureș etc.), bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală, și a cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.

Robin and the Backstabbers a lansat trei albume de studio, Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad, Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel'sk, respectiv Bacovia Overdrive vol. 3: Vladivostok. Albumele fac parte dintr-o trilogie.[2] Stalingrad a fost bine primit de către critici, formația câștigând premiul la categoria „Cel mai bun rock alternativ” la On Air Music Awards în 2013, ocazie cu care a primit și premiul pentru artistul anului.[3] Arhanghel'sk a fost primit cu critici mixte.

Acest articol folosește material din articolul Wikipedia Robin and the Backstabbers, care este publicat sub licența Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?