Ruxandra Donose

Video

Informații

Ruxandra Donose (n. 2 septembrie 1964, București, România) este o mezzo-soprană română, interpretă a unor roluri precum cel al Charlottei din opera Werther de Jules Massenet, rolul titular din Carmen de Georges Bizet sau cel al Margueritei din La damnation de Faust de Hector Berlioz. Este preferata multor case de operă din lume pentru rolurile de mezzo-soprană în travesti, în roluri precum Cherubino din Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, Sesto din La Clemenza di Tito și Idamante din Idomeneo.

Ruxandra Donose cântă cu mare succes, începând din anii 1990, la cele mai cunoscute opere ale lumii, cum ar fi Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera din New York, sau la Staatsoper (Opera de stat) din Viena, fiind una dintre cele mai cunoscute mezzo-soprane române în lume.

Repertoriul ei arată o mare deschidere stilistică, de la opere baroce la creații contemporane. În 2008 a cântat în premiera mondială a operei The Fly de Howard Shore, la Theatre du Chatelet din Paris rolul feminin principal, Veronica.

Acest articol folosește material din articolul Wikipedia Ruxandra Donose, care este publicat sub licența Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?