Plácido Domingo

Imagini

Video

Plácido Domingo, CC BY-SA 3.0, prin Wikimedia Commons

Informații

Nume:Plácido Domingo

José Plácido Domingo Embil (n. 21 ianuarie 1941, Madrid, Spania) este un cântăreț de operă, dirijor și administrator de artă spaniol. A înregistrat peste o sută de opere complete și este binecunoscut pentru versatilitatea sa, interpretând în mod regulat în italiană, franceză, germană, spaniolă, engleză și rusă, în cele mai prestigioase teatre de operă din lume. Deși în primul rând un "tenor lirico-spinto" pentru cea mai mare parte a carierei sale, în special popular pentru Mario Cavaradossi, Hoffmann, Don José și Canio, el a trecut la roluri mai dramatice, devenind cel mai apreciat Otello a generației sale. La începutul anilor 2010, el a trecut de la repertoriul de tenor la cel de bariton, începând cu Simon Boccanegra. În anul 2020, el s-a putut prezenta cu un repertoriu impresionant de peste 151 roluri diferite.

Acest articol folosește material din articolul Wikipedia Plácido Domingo, care este publicat sub licența Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?