Alina Manole

Imagini

Video

Alina Manole, CC BY-SA 3.0, prin Wikimedia Commons

Informații

Alina Manole (n. 21 martie 1977, Roman) este o cantautoare si solistă română. Genul abordat este folk-jazz [1]. Câștigătoare de trofee la festivaluri de muzică folk în anii 1998 și 1999, Alina Manole s-a retras din muzică vreme de câțiva ani, revenind în peisajul muzical în anul 2006, o dată cu participarea la Festivalul de Muzică Tânără din Delta Dunării, Sfantu - Gheorghe. În martie 2009 a lansat primul album folk-jazz, "Luna Pătrată", la propria casă de discuri, MHO Music. Lansarea albumului a adus cronici excepționale atât pentru stilul muzical și performanțele artistei cât și pentru conceptul de spectacol. Pentru albumul "Luna Pătrată", Alina Manole a primit premiul Fundației Nicu Alifantis. În luna decembrie 2009, artista a lansat un maxi-single de colinde de iarnă compoziții proprii. În luna septembrie 2011 a avut loc lansarea celui de-al treilea album, "Dragoste in 3", la Teatrul Nottara din Capitală. Cele 12 piese cuprinse pe noul album povestesc despre iubiri reale, fără menajamente: nu există dragoste perfectă, în orice cuplu există rutină, există derapaje emotionale, există trădări. Peste toate însă (sau în toate) se regăsește sentimentul de început care ne ține sau ne clădește relația în doi: îndrăgostire a fără margini pământene.

În 2019, Alina Manole publică volumul de poeme de dragoste "Iubirevirgulă", urmat în 2021 de volumul "Iubirevirgulă2". Artista s-a lansat, de asemenea, în rândul autorilor pentru copii în 2016 cu " Aventurile rățoiului Adalbert", care a apărut ulterior și în forma unui audiobook.

Acest articol folosește material din articolul Wikipedia Alina Manole, care este publicat sub licența Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?